6 Mart 2008 Perşembe

Koşu tutan günler

Ben daha çok şey yapmak istedikçe zaman daha hızlı akıyor. Sabahları kendime göre daha erken kalkıyorum akşamları birazcık geç yatıyorum. Yine yetmiyor. Sabah gözümü açar açmaz koşmaya başlıyor sanki içimde bir at. Ben durmadan geç kalsan ne olur yavaşla diyorum inat daha da hızlanıyor.
Ağzımın içinde yine aft çıkıyor acımıyormuş gibi yapsam da geçmiyor.ekmek yemediğim için olduğunu söylüyorlar. ekmekte B vitamini varmış şaşırıyorum. Daha çok ekmek yemek lazım.
Şu afta bir çözüm bulamadım ama beni yıkan migrene çözüm bulundu. Yeşim'den aldığım Nikken bilezikler. 3 ay oldu, bir mucize olmalı baş ağrısı geliyor ve anında gidiyor. Çok seviniyorum.
Günler böyle geçiyor. Ben mutluyum, Vedat mutlu, fener mutlu, e daha ne olsun?

7 yorum:

Moonish (moonsun) dedi ki...

Ahh Zeyam o bas agrilari bana da geliyor arada ama bazen gitmek bilmiyor, acaba ben de mi denesem o bileziklerden... Migrenin ve aftin icin gecmis olsun Zeyam, oksijenli suyla calkalamak da iyi geliyor afta bir dene istersen...
Kocaman sevgiler opucukler :))

Quentins dedi ki...

Hımm bende de bir ara aft çok çıkardı ama B vitamini eksikliğinden olduğunu bilmiyordum. Eczanelerde fırçalı bir ilaç var, üzerine sürüyorsun, hem ağzının içini de diğerleri gibi mürekkep içmiş gibi boyamıyor. Belki biliyorsundur, onu deneyebilirsin. Ya da eski usul tuz basıp mazoşist misali can havliyle acı içinde kıvranacaksın. Benim halen bazı arkadaşlarım bu yöntemi kullanıyorlar inanamıyorum! Ben ilacı tavsiye ederim ;)

Esra :) - kadincablog.blogspot.com dedi ki...

inanmıyorum o aftların sebebi gerçekten benim de ekmem yememem olabilir mi? ben de kahvaltı haricinde hiç ekmek yemem ağzımda da hep aft vardır. gitmediğim doktor kalmadı bir şey bulamadılar. çok şaşırdım bunu öğrendiğime :)

Adsız dedi ki...

Valla eski usul yöntem olan tuz basma (karbonat da olabilir) biraz acılı da olsa en işe yarayanı maalesf. Ben de sık sık muzdarip olurum bu aft ilettinden, ilaç falan para etmedi bugüne kadar. Sevgiler :) http://gimmemamalove.blogcu.com

laleninbahcesi dedi ki...

herkes aynı şeyi söylemiş ama ben yineliyeyim, karbonatlı suyla gargara en bilindik yöntem. Bir de eczanede damlası var. Ahududu şurubu bulabilirsen o da iyi. Eskiden eczanelerde olurdu. belki hala vardır.Fener galibiyetinde üç kişiyi düşündüm. Vedat, Ahmet Çakar ve benim eski patron. Hep mutlulukla.
not. koşarken annemin sözünü hatırla

Tanya's dedi ki...

Zeyacım,

Ben hiç ekmek yemem ve hiç aftım yok..içinde atı bırak koşsun yahu..ne güzeldir yaşamak..vedatta iyiyse hele hehehe

zeya dedi ki...

Sevgili Moonsun;
Oksijenli su mu hemen denenecek :)
Migren için Nikken bilezik'i dene. Bana iyi geldi :) Öpüyorum seni

Sevgili Quentis;
O ilaçları fırça ile sürmeyi bırak şişesiyle bassam da geçmiyor. Mavi ilaç artık yokmuş. :(:( Ben mavi gezmeye razıydım o acıyı alırdı.

Sevgili Esra;
B vitamini eksikliğine karacğerin verdiği tepkiymiş. Balık yemeli, ekmek yemeli daha olmazsa b vitamini takviyesi yapmalıymış :)

Sevgili Rüzgar;
karbonatı da denedim. Ciyaaak bir olay. çıktıktan sonra çare yok 1 hafta acı var :(


Lale abla;
Fener ve Vedat herkesin aklında :):) Annenin sözü çok çok doğru. Karbonat kar etmiyor yaa.

Tanya;
At koşuyor ben yoruluyorum. uyurken bile hareket var. Benim aftlarımın asıl sebebi nedir acaba. Dur ben buna takılayım biraz :)