31 Mayıs 2008 Cumartesi

Hepsibir arada (sobe mobe)

Perşembe günü Deniz aradı Galata'da moda tasarımcıları standları açıldı diye. İşte masamda otururken bir anda kendimi dolmuşta sonra Melisle buluşup vapurda sonra tünelde ve Galata'da Denizlerle buluşmuş buluverdim. Pek de iyi oldu. Kısa günün karı kendime elmalı bir etek alıverdim. Ne olacak benim bu eteklerim ????
Sonrasında Tunel House Cafe'ye ve Şimdi diye bir kafeye gittik. Ben köyden indim şehre gibiydim. Erenköyümden pek sık çıkmıyorum sanırım. Bu yaz sık sık tekrarlamaya karar verdik.

Evde ise puzzle'a dadandım. Benim için en büyük terapidir. Kocaman puzzleları birleştirirken düşünmek. 2 parça daha koyayım diye diye gece yarılarını geçiyor saat.

Nalan bir Sobe yapmış. Çocukluk anıları diye. Onu da buraya sıkıştırayım.

Küçükken özellikle yaz aylarında bahçeden eve girmezdik. Akşam eve geldiğimde öyle siyah olurdum ki annem akşamdan suya bassam sabaha anca temizlenirsin derdi. Saçlarım kıpkısacık olurdu hep. Bir tek kulağımda küpe.İsmim de zaten erkek ismi. Arada garsonlar küçük bey ne ister diye sorarlardı.
Ya yan bahçede ya arka bahçede bisiklet, paten ve bilumum oyunlar oynanırdı.Mutlaka her yaz evden kaçırılan çarşaflarla bahçede çadır kurulur ve içinde geceleme planları yapılırdı. Ama hiç izin çıkmazdı.
O sene kesin TV'de vardı ki bahçede olimpiyatlar düzenlemeye karar verdik. Herşey hazırlandı. Cirit atmada galiba ben hakemdim yere eğilip ne kadar uzağa atılacak hesabı yaparken birden bir bağrışma ve beynimde yıldızlar çakmaya başladı. Küçük kuzenimin attığı cirit tam isabet oldu. Ben acı içinde kıvranırken kendisi Zeya'ya ne yaptım ben diye canhıraş ağlamaya başladı ve kimse benle ilgilenmeden onun başına koşuştu.

Bir de bizim bahçede tenis klubü vardı eskilerde. Mahallenin çocukları sürekli top çalmaya gelirdi. Kaçan topu alıp kaçarlardı. Bir kere abimler oynarken yine bir çocuk topu aldı. o önde ben arkada koşmaya başladık. Bahçenin çıkışında yakalayıp elinden topu alıp birazda sarstım sanırım eee arkamda 2 abi var güvence tam. Çocuğun arkadaşları bir kız seni nasıl yakaladı diye bayağı bir alay ettiler.
Nalancım işte resim ben sonradan kokoş olanlardanım. Ama her an içimde bir erkek fatma olduğunu ben ve çevremdekiler pek iyi bilir :):):)


10 yorum:

Goksu dedi ki...

Eteklerini cok merak ettim cunku bende etek delisiyim, fotografini koyar misin?:)

Bir arkadasimda boyle puzzle'in ne kadar buyuk bir terapi oldugunu falan anlatiyordu.Ben de ozenip ben de 1000 parcalik Avustralyada ki bir dag fotografi almistim, bir iki ay denedim ama anladim ki bana gore bir sey degilmis. o sirada Zeynep diye bir arkadasima verdim, bir haftada bitirip geri vermisti:)))

Simdi sen anlatinca icindeki erkek Fatmayi hatirladim:)Ama super bir karisim yakalamissin, yeri gelince cikiyor o erkek Fatma:)

Opuyom!

laleninbahcesi dedi ki...

zeyaaaa, 10 kez buluştuk belki hiç etek niye giymedin yav. Ne garip değil mi ben sizin o tenis klübüne defalarca gelmiştim. Yüz yıl düşünsem aklıma gelmez bu günkü durum. Öptüm sen,

Ece dedi ki...

Hmmm. Erenköy'lüyüz demek.Güzeldir. Eskiden çok daha güzeldi ama..
Sevgiler

Cocukla Cocuk dedi ki...

puzzle bize de terapi gibi< geliyor, çocuktan sonra uzun zaman yapamamıştım, evde parçaları topla kaldır olmuyor çocukla şimdi ikimizde facebook puzzle müdavimiyiz.

zeya dedi ki...

Nalan koyarım etek resimlerini tabii :)
Puzzle sabır işidir, Vedat da 2 saniyede bıkveriyor puzzledan :):):)


Lale abla kışın sevmem eteği yaz buluşmalarına giyerim bol bol :):):)

Sevgili Ece;
Erenköy eskiden daha güzeldi ama hala güzel valla :):) Çok eski erenköylüyüz biz :)
Gezme günü nasıl geçti?

Çocukla çocuk;
Facebook puzzle mı ben neden bilmiyorum. Onu da keşfedeyim. Valla evde çok zor çocuksuz bile ama keyifli :)

Sebnem'den dedi ki...

84yılının fotosuna bayıldım ya..bence 80ler utanç yılı değil en güzel zamanların yılıymış..bayıldım fotoya..
elama lı etek pek bir merak ettirdi beni..
sevgiler

Adsız dedi ki...

Elmalı eteği çok merak ettim ben de. Puzzle benim de en büyük terapi aracım; gerçi küçük çocukla zor oluyor evde, bir sürü puzzle tablom var evde :)

zeya dedi ki...

Şebnem elmalı eteğin resmini çekip koyacağım istek üzerine :):)
80 'li yıllar bence d eçok keyifliydi :):)

Rüzgar;
Elmalı etek pek yakında gelecek.
Beartık puzleları koyacak asacak yer bulamadığımdan yapıp bozuyorum :):)

Sibel Bay dedi ki...

Puzzle ciddi sabır işi ve de ben sabırsız telaşa memurunun önde gideniyim. Ama denedim hatta terapi olsun bana diye de orta yere serdim... Düşündüğümden de önce ilk gece "aaa...yeter be" diyip bıraktım bile:(
Biri elmalı etek mi dedi!! Hımm yeniliyor mu acaba hihi..

online mutfak dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.