17 Mart 2008 Pazartesi

Upuzun sakin güzel bir pazar günü

Cumartesi günü çok çalışınca Pazar günü hiç bir şey yapmadan geçsin istedim. Sabah Vedat'la Maltepe'ye kahvaltıya gittik. Böylece açık havada kahvaltı sezonu açıldı. Sırtımızı güneşe verip
uzun uzun oturduk, yedik içtik gazete okuduk. Etraf çocuk kaynıyordu. Ben ki çocuk severim annelerin (ben anne olunca hepsini daha fazlasıyla yapacağım biliyorum) oturdukları yerden çocuklarına bağırmaları çocukların gürültüsünden daha rahatsız edici geldi. Anladım ki benim tanıdığım olmayan çocukların sesi beni çıldırtabiliyor :):):)
Uzun kahvaltıdan sonra 3'te Vedat'ı kumam Fenerbahçeye kaptırınca Elçinle caddede buluştuk.
Lighties diye bembeyaz bir cafe açılmış Erenköy İlkokulunun sokağına. Tatlıların hepsi diyet yanında kalori listesi veriliyor. Vijdan azabından yenmiyor :):) Sabahları yürürken görüyordum hatta Ebrucukla bir kere gidecektik ama çok boş diye girmemiştik. İçersi cadde kalabalığının aksine sakin bu iyi birşey.Ama bu sakinlik yeni açıldığı için sanırım pek yakında yer bulunamaz hale gelir. Huzur verici bir ortam. Servisi gayet iyi. Sanırım dışarıya paket servisi var biz oturduğumuz müddetçe dışarıya paket paket tatlılar gitti. www.lighties.com.tr Çilekli turta yedim ben çok güzeldi. Bir de şekersiz naneli limonata.

Akşam eve gelip geniş geniş oturdum. Kitap okudum çay içtim yine okudum. Bir gecede bir kitap bitirmeyi özlemişim. upuzun pazar günü bitti. Saat gece bir oldu bile. İyi haftalar herkese.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

İyi haftalar Zeya :) Anneler çocuklarından daha çok gürültü yapıyor bazen :D Ama çocuk gürültüsüne tahammül ancak çocuk olunca artıyor; gerçi şımarık çocuk gürültüsüne hiçbir zaman tahammül geliştiremiyor insan. Sevgiler :)

zeya dedi ki...

Rüzgar;

Sana da iyi haftalar. Çoluk çocuk yokken ahkam kesiyorum ben işte :):) Anne olunc aherşey farklı oluyordur eminim :)

Adsız dedi ki...

Bu hafta bir bakalım hazır karşısında otoparkımızda var :) Valla kitabı bir gecede bitirme konusunda da bravo nerde kaldı o eski günler aynı anda 2 kita okurduk. Bizde pazar koreliler gelcekti cumaya attık avşa yaptık yaradı resmen şeker iyi haftalar canım

Aslı Cin dedi ki...

Offf, ben de özledim dışarıda kahvaltıları ama malum bizimki 7 de uyanıyor pazarları da, gel de dayan herkes uyanana kadar, ediyoruz kahvaltıyı oğluşla gün doğarken :)

Moonish (moonsun) dedi ki...

Afiyet olsun Zeyam :)) Gonlunce huzurlu bir pazar gecirmissin yaa, ne mutlu sana :))

laleninbahcesi dedi ki...

pastanenin adresi alındı tabii ilk olrak, hatta linke tıkladım gidip pastaları da bir kolaçan ettim. Çocuk gürültüsüne katlamayan bir de Nazlı var. Okulda tüm gün çocuklarla uğraştıktan sonra, bir de giitiği yerde olunca saçları dik dik oluyor. Öptüm seni

Esra :) - kadincablog.blogspot.com dedi ki...

zeyacım nasıl güzel oluyor di mi böyle pazarlar. Sadece dinlen ye iç gez yat :)))

Goksu dedi ki...

Ben de cocuklari severim ama sayiyi kisitli tutma taraftariyim, gecenlerde IKEA'da dedim , herhalde ilk okul serbest birakildi burada:)

Uzun kahvaltilara ve bir gece boyunca kitap okumaya bayilirim, bu ara deli gibi calisiyorsun , cok iyi gelmistir:)

Adsız dedi ki...

Merhaba Zeya,
Bloguna geri dönünce seni bir zamandır takip etmediğimi fark ettim. Yani, en azından çilekli turta yediğini okumamışım. :) Afiyet olsun...

Tilkilerimi tatile göndermemi önermişsin lakin he mümkün! Senin de üstüne basa basa durduğun gibi cumartesi günleri de süren yoğunluk ve bir tek pazar gününe sığmaya, yetmeye çalışmak... Tilkileri oradan oraya koşturmaya yetiyor.

Güneşli ve sakin bir güne, ama illa ki deniz kenarında, çok ihtiyacım var. Ve çocuk sesi olmazsa bence de makbule geçer. Sevmediğimden değil, cidden kafam çekmiyor, ondan.

:)

Cocukla Cocuk dedi ki...

parka çocuklarını goturup oturdugu yerden bağırıp çağıran annelerden olmadık asla...eminim sen de olmayacaksın zeya'cım...kitap konusunda daha onceki rekorlarını da okumuş oldugum için bir gecede bir kitap bitirmene şaşırmadım...ama yine de vallahi bravo:))))