19 Aralık 2007 Çarşamba

İyi Bayramlar

Eskiden kurban bayramlarında bizim bahçede kesim yapılırdı. aslında her bahçede kesim yapılırdı ya. Ben bir kaç gün önceden alınan koyunlarla aramda hiç bağ kurmazdım çünkü hazin sonu bilirdim.
Erenköy İstasyonundan gidip kurbanlık seçilirdi. Hatta bir keresinde annem ben koyun üçlüsü şeklinde eve gelme çalışmamızı hayal meyal hatırlıyorum. Hayvancağız inat etmişti 5 dakikalık yok saatler sürmüştü.
Koyun eti yememem o günlerden başlamıştı sanırım eğer zorda kalmazsam koyun eti yemem.
Bir de tenis klübü zamanı bir boğanın kortun yeşil zeminini ot zannnedip bizim bahçeye gelmesi vardı. Millet tellere tırmanmış boğa girdiği kapıdan çıkamamış toslamaya başlamış etrafı. sonra bir adam gelip elinde tuzla tıs tıs yapınca uysal uysal tuz yalamış. Ben bu olayın üzerine inmiştim bahçeye o gün. Hala aramız da güleriz alo boğam kaçtı hattı diye diye :):):)
Ben bayramların en çok kahvaltı kısmını severim. Yarın sabah soframı hazırlayacağım. Gün boyu apartman ziyaretleri yapılacak. Kahvaltı ben de öğlen yemek annemde falan gibi. Yaşasın.
Bir de bugün Derya'nın doğum günü birazdan kutlamak için yemeğe gideceğiz. İyi ki doğdun gördün mü 30 oldun yaşı bu yaş. Nice mutlu yıllara.
Yarında sevgili solistin doğum günü benim masal şehrim Sivaslı solist nice yıllara :)
İyi ve mutlu bayramlar herkese!!

12 yorum:

Cocukla Cocuk dedi ki...

Mutlu bayramlar!. Kayseri ye gedliğimizden beri bayram kahvaltılarımızda değişti bizim. başta ııh dedik ama sonra alıştık, bayram kahvaltısı (ramazan ve kurban) nohut yahni ile oluyor efendim.

belgin kıral dedi ki...

blogunda bir kayseri içerikli mesaj; bir de erenköy istasyonu okudum...bu ben miyim acaba dedim?

yorumuna ve ziyaretine teşekkür ederim.

SEVGİLERİN BÜYÜDÜĞÜ, UMUDUN YEŞERDİĞİ,KARDEŞLİĞİN PEKİŞTİĞİ NİCE MUTLU BAYRAMLAR GEÇİRMENİZ DİLEĞİYLE...........

sevgilerimle
görüşmek üzere

sefertasi.blogcu.com

Adsız dedi ki...

Canımmmm Kurban bayramını en içten dileklerimle kutlar sağlıkla mutlulukla geçmesini dilerim Timsal Hn.ellerinden öperim.
Sevgilerimle
Esra

Moonish (moonsun) dedi ki...

Sevgili ZEYAm kurban bayramin kutlu olsun, sevdiklerine birlikte nice nice bayramlar dilerim sana, her sey gonlunce olsun :))

Tatli Hatiralar dedi ki...

bayramin kutlu olsun seker :)

beni de bi bayram koyunun teki kovalamisti :P cok kucuktum, dilim sarka sarka kosmustum, aklim cikmisti korkudan .. alcak koyun !belki de o yuzden ben hala cok buyuk zevkle yerim koyunlari :P :)) hele izgarasini :))) ehi :)

Aymen dedi ki...

mutlu bayramlarrr

Adsız dedi ki...

zeyaaaaaaaaaaa, sen neden benim bayramımı kutlamadın kıs. İyi bayramlar.Tüm sevdiklerinle

Goksu dedi ki...

Biz de ablamla kahvaltida konustuk, hic sevmeyiz kurban bayrami sabahlarini.Hatta mumkun oldugunca gec uyanip o sahneleri gormemeye calisirdik:)

belgin kıral dedi ki...

selam canım,
ben erenköy istasyonuna çok yakın olan kaptan arif caddesinde büyüdüm; erenköy kız lisesine hep oradan gittim:)) oradan eve babamla kurban getirdik kaç defa...ama çooook önce:))

iyi bayramlar...

zeya dedi ki...

Sevgili Çocukla çocuk genelde kahvaltıyı atladığım için öğlen yemeği kahvaltı oluyor bana yani hiç şaşırmadım nohuta :):) İyi bayramlar

Sevgili Belgin; Sanırım eski komşuyuz biz :):) İyi bayramlar

Sevgili esra; Naber nasılsın? İyi bayramlar sana ve ailene de .

Sevgili Moonsun sana da iyi bayramlar :):)

Sevgili tatlı hatıralar iyi bu olay seni etten soğutmamış :):):) Tam tersi olmuş iyi bayramlar :)

Sevgili Aymen İyi bayramlar

Sevgili Lale; Sizin bayram trafiğiniz pek yoğun olmuştur ne güzeel. Haftaya canlı canlı dinlerim maceraları. İyi bayramlaaar

Nalan ohh geldin keyifli kahvaltılara başladın bile :):) İyi bayramlar...

Tanya's dedi ki...

Zeyacım..kahvaltı güzel gecmiştir sanırsam..üstüne yemek..üstüne içmek..Prag için yazını basıp yanımda götürdüm.çok işe yaradı ..bin teşekkür..

belgin kıral dedi ki...

merhaba eski komşum!
her ne kadar tanımasam da bahsettiğin evin önünden yüzlerce kez geçtim sanırım...seni de görmüş olabilirim ama işte hafıza i beşer, bazen şaşar:)))
biz de eyfel pastanesi tayfasıydık...hala oradaysan bilirsin..annem hala orada oturur ama ben evlenince mahalleyi terkettim birazcık:((( ben erenköy den başka yerde oturamam derdim ama oturuluyormuş, şimdi oraya gelince eski halini bildiğimden herhalde binalar üstüme doğru geliyor, daralıyorum çok sıkıştı sanki imar durumundan....yaştan mı nedir artık ferahlık istiyorum nedense:))
sevgiler

sefertasi.blogcu.com