10 Aralık 2007 Pazartesi

Doğumgünü Maceraları


Ağzım kulaklarımda bir haftasonu geçirdim. Resimlerden de belli zaten, ağzımı toplayamama hali. Bu sene doğum günümün sabah olması nedeniyle sabah kahvaltılı program yaptık Aile ve arkadaşlar birarada Cafe &Shop'taydık. Cafe&Shop'ta sabah kahvaltılarıda harika oluyormuş. Upuzun masanın çevresinde en sevdiklerim olunca hani film karesi gibi yaşadığınız anlar vardır ya onlar gibiydi bütün bir gün.
Bu sene annemin kestane pastasını eve kendime saklayıp Suzan'ın önerisiyle Bake Shop'tan Burcu'ya uğurböceği bir pasta ısmarladım. Müthiş bir pasta geldi Pazar sabahı. Tadı da tıpkı şekli gibi mükemmeldi. Bundan sonra ailedeki tüm pastalar kesinlikle Burcu'ya ısmarlanacak ve Bake Shop'taki kurabiye kursuna kesin gidilecek. İlk yeni yıl kararımdır bu.
2008 yılı benim mutfakta parladığım yıl olarak tarihe geçecek sanırım Vedat'ın hediyesi sayesinde. Artık ekmeklerimizi evde yapıp ne kadar muhteşem olduğumu göstereceğim. İlk denememi şu anda yapmaktayım. Nurdan'ı arayıp herşeyin doğru gittiğinden emin oldum. Kendisi diet kolalı ekmek bile yaptığı için benim bilirkişimdir.
Bu yılın renkli ve uğurlu geçeceğinin işaretini veren bir sürü uğurböcekli hediyem var. Yaşasın yaşasın.
Kestaneli pasta için akşam annemde toplandık. Bu pastayı ne zaman yesem çocukluğuma giderim. Tarifini en kısa zamanda yazacağım. Gördünüz mü başlıyorum tarif falan vermeye buradan imdaaat 1 günde büyüdüm ben :):)
Şimdi burnumu ekmek makinasına dayamaya gidiyorum. Sonra gece 12'de elimde ekmek kapı kapı gezip övüneceğim daha.

ps:Doğum günü mesajlarınız için çooook teşekkür ederim. Harikasınız. Bu arada annem de çözdü yorum bırakma işini yaşasııın !!
ps2:Cafe&Shop kadıköy'de Rex sinemasından bir önceki sokakta solda.

19 yorum:

Adsız dedi ki...

Bende ekmeklerden tatmayı bekleyenlerdenim.fakat saat 12 ye kadar bekleyebilirmiyim bilmiyorum.
Zeya bize zeytinli ekmek yap..
Üst katta ekmek bekleyenler gurubu

nurdan dedi ki...

bende avrupa yakasında zeyanın ekmeğini merak edenlerdenim :)
şaka bir yana seni aramaya çekindim,malum vakit bi hayli ilerledi...ama dayanamayıp cebine msg attım :)
süper ekmekler yapacaksın zeyacım...bu işin sihri bambaşka...

doğumgünün süper geçmiş..neşe,coşku resimlerden taşmış....mutluluğunuz daim olsun...allah nazarlardan korusun....

çok öperim
nurdan

Moonish (moonsun) dedi ki...

Sevgili Zeyam, pastaya bayildim :))

Bu arada moonsun11@gmail.com'a adresini gonderirsen sana ugurbocekli bir kart gonderecegim :))

♥ Suzi ♥ dedi ki...

Aile resminize bayıldım.....Çok güzel bir gün geçirmişsiniz,resimlerden belli...Pastada çok şirin,herşeyin yolunda gitmesinede sevindim.Bende ekmek yapıyorum ve evde ekmek kokusuna bayılıyorum.Tarif istersen veririm.Sevgiler....

Adsız dedi ki...

doğum gününün nasıl geçtiği resimlerden belli. Bizim fırının yüzünden ekmek makinesi almaktan vqaz geçmiştim. Okadar çeşitli ekmek yapıyor ki. Ama seni okuyunca yeniden heveslendim. Ama işin zor söyliyeyim. Müşteriler şimdiden siparişe başlamış bile. Ailenle birlikta daha nice yaşlara, hep güzel anılara.

zeya dedi ki...

Sevgili Üst katta ekmek bekleyenler gurubu ekmeğiniz sabah kahvaltısı için evinize teslim edildi ama siz yoktunuz :):)
Evde yapılmış makarna karşılığı zeytinli ekmek yapılır :):)

Sevgili Nurdan çok teşekkürler desteğine :):) Becerdim valla.Tariflerini istiyorum.

Sevgili moonsun mail 'ı gönderiyorum az sonra :)

Sevgili Suzan teşekkürler. Ekmek tariflerini isterim tabii ki. Hatta bir sabah ekmek yapayım da Figen sen ben kahvaltı yapalım :)

Sevgili Lale (ya ben hala Lale ile Lale abla arası gidiyorum, görüştüğümüzde doğru yolu buacağım :):)) Teşekkürler. Valla sizin eve yakışır mis gibi ekmek kokusu. Hamsili mısır ekmeği yaptığınızı görür gibi oluyorum hatta kızlarla :):)

uygarimizlahayat dedi ki...

Doğum günün harika geçmiş canımcım, allah içine sindirsin, nice nice senelere...Ama bu sayfa hep benim isteklerimle dolmuş...Şöyle anlatayım ben eşime uğurböcüküm derim o da bana kelebeğim der, bende ona doğum gününde ugurböcekli bir pasta yaptırmak istiyordum, bu harika olmuş, iyi bir seçim Burcu'ya yaptırmak, ikincisi de ekmek makinası istiyorum, alışverişe çıkmaya fırsat bulursak alıcaz inş.Kısacası sana yapılan şeyler bana yapılmaş kadar sevindim senin adına...

zeya dedi ki...

Sevgili Ugurbocegimleafiyetle ne çok ortak yanımız varmış :):) Ekmek makinası beni çok mutlu etti. Evimde bir uğurböceği köşesi var sürekli çoğalıyorlar :):)

Tatli Hatiralar dedi ki...

canim dogum gunun kutlu olsun :) nice guzel yillara , hep sevdiklerinle, hep afiyetle, keyifle ins :)

zeya dedi ki...

Sevgili tatlı hatıralar çook teşekkür ederim :):)

Tanya's dedi ki...

Ah Zeyacım..o ekmek makinesi varya..o ekmek makinesi..yuvarlanmana sebep olacak..demedi deme...sürekli ekmekyapıyorum..yapmak bişey değil yiyoruz bide...ama nefis yahu nefis.aferin vedata.

Tekrar iyiki doğdun

Goksu dedi ki...

Zeya'cim dogum gunun tekrar kutlu olsun.Su pastana bayildim super guzel yapmis kim yaptiysa...Ya sorma , tek basima yasamasam kesin bende ekmek makinasi alirim, ekmek kokusu olan evde bereket ve mutluluk olur diye dusunuyorum;)

zeya dedi ki...

Sevgili Tanya;
ben de işin o kısmını düşünüyorum.
Bakalım ne olacak :):)

Sevgili Nalan; ben de tek başıma yaşıyorum. Evd emakinayı kurdum ne ile karşılaşacağım bilmiyorum :):)
Bence al, sonra ekmeğini bölüşecek biri gelir :):)

Cocukla Cocuk dedi ki...

ekmek makinası super bir hediye olmuş çok memnun kalacaksın dört seneden fazla bir zamandır yapmadığım ekmek kalmadı ama diet kolayı okudum ya bu beni bile aştı :)))))kestaneli pasta çoook güzel görünüyor anneciginin ellerine sağlık tarifi merakla bekliyoruz, sevgiler

zeya dedi ki...

Sevgili çocuklaçocuk ekmek tariflerinizi bekliyorum o zaman. Annemden kestaneli pasta tarifini alayım yazacağım.

kedi dedi ki...

Geç kaldım partiye :O
Ama nice yıllara bak kucağımda bi demet çiçek,hepsi sana:)

Adsız dedi ki...

Blog dünyasının pozitif, paylaşımcı, yaratıcı, komik, gezgin kızı iyi ki doğmuşsun... Yüz yüze olmasak da inan olumlu enerjin yazılarından yansıyor. Sağlıklı, mutlu, başarı ve bol kazanç dolu, tutkulu bir "33" geçirmen dileğiyle... Nice mutlu yaşlara ;)

zeya dedi ki...

Sevgili biyonikkedi;
Teşekkürleeeer çiçekler için :):)

Sevgili Strawberry; Ayy şımarttın beni :):)Teşekkür ederim ...

Adsız dedi ki...

Nice senelereeeee Zeyacığımmmm
yeni yaşın sana sağlık mutluluk ve huzur getirsinnnnnn
Sevgilerimle
Esra