4 Ekim 2007 Perşembe

İyi ki doğdun Nalan

Nalan burada olsaydın sana doğum günü şarkısı söylerdim. İyi ki yoksun çünkü benim sesim berbattır. Nice mutlu yıllara. Hep iyi hatırlayacağın hatta torunlarına anlatacağın bir yıl olsun !! Doğum günü planlarını merakla bekliyorum!
İşte Nalan'ın sobesi en yakınımdaki değil de en sevdiğim kitabın 187. sayfasının ilk cümlesini yazıyorum.Buket Uzuner 2 Yeşil Su Samuru anneleri babaları ve diğerleri. Bu kitabı okumadıysanız mutlaka okumanızı öneririm. Farklı yaşlarda farklı tatlar aldığım bir kitap...
"Ben Hakan'ı rahatsız edecek denli gamsız ve geniş bir insan diye, o da beni gereksiz yere sorun yaratan ve hüzünlenmeyi seven birisi olarak sessizce suçluyorduk"
Ben de bu sobeyi yapmayan kaldıysa sobeliyorum.Sırada Çocuklaçocuk'un sobesi var. Unutmadım yapacağım.
Bugünlerde pek mızmızım sebebi de ağzımın içindeki aft. Uyku uyutmuyor, yemek yedirmiyor ve müthiş acıyor. Bu aft sayesinde ne kadar güler yüzlü olduğumu keşfettim. Çünkü her gülümsediğimde acıyla irkiliyorum. Ortaya garip bir surat ifadesi çıkıyor gülerek acı çeken. Herkes moralin bozuk mu diye soruyor. Yok ağzımda aft var diyince bir garip bakıyorlar. Ama cidden çok canım yanıyor.
Önce baş ağrısı sonra aftlar kendime hiç bakmıyorum diye düşünüp bugün vitamin kürü aldım kendime. Bir de eczanedeki bütün aft ilaçlarını .Bunlar bana ne anlatmak istiyor hala düşünüyorum.Hayatımı biraz oluruna bırakmak, öylece suyun akışını seyretmek istiyorum. Bunu hiç yapabilecek miyim bilmiyorum ama deniyorum.

12 yorum:

Goksu dedi ki...

Hihiihii:)Saat sabahin 5'i, su icmeye asagi indim ve dur bir de bloga bakayim dedim (galiba ben kafayi yedim bu blogla:)Ve sonra yazini gordum.Cok tesekkur ederim dogum gunu kutlamasi icin:)Planlari , olanlari yarin gece vakit bulursam hemen yazacagim.

Sobeyi yaptigin icin cok tesekkur ederim, bir de o kitabi ve gencligimi de hatirladim:)

Opuyorum

Moonish (moonsun) dedi ki...

Dogum gunun kutlu olsun Nalan, Moonsun'dan sevgiler :))

Sevgili Zeya, coook gecmis olsun oncelikle ama kendini bu kadar da dinleme, ust uste gelmistir hepsi o kadar...
Sen gelecekteki Barnes&Noble'imizi dusun:)) Gelecek guzel ve saglikli gunleri:))

Adsız dedi ki...

canım geçmiş olsun
aft pek tatdsız bir durum
2 yeşil su samurunu ben de sevmiştim
Nalanın da doğumgünü kutlu olsun
Kendine iyi bak

berfin dedi ki...

zeya çok geçmiş olsun.bendede öyle olur.bir yerim ağrıdımı diğerleri kıskanır ve başlarlar ağrımaya.nalan' ı tanımıyorum ama doğum günün kutlu olsun diyeceğim:)sen kimsin demesin sonra.ama onada uğrayacağım şimdi.tatlım tekrar geçmiş olsun.öpüldün

laleninbahcesi dedi ki...

Aaaah tam da dün gece ne zamandı diye düşünüyordum. Koşa koşa gidip kutlayayım.Gerçektende iyiki var . Afta gelince bildiğin en berbat şeylerdendir. İnsanın yaşam kaitesini etkiler. E baş ağrısıda ondan geri kalmaz.En kısa zamanda hayatından gitsinler inşallah. Kitabını bende çok sevmiştim. Buket Uzunerin Kumral Ada Mavi Tuna yıda okumuşsundur mutlaka. Ah o da ne güzel bir kitaptı. Gerçektende buraya kolay alıştık. Gamze zırt diye çözdü hemen. Öptüm seni

nurdan dedi ki...

evet nalancığımın d.gününü bende kutladım...önce msg..attım cebine..sonra da blogcuda sanal sanal şarkı söylemeye çalıştım yazımla...:))
geçmiş olsun zeyacm..aft acısını bilirim...acıyı çekmeyen anlamazmış..benimde suratım ekşir falan..dün gece iftar için dışardadım..migrenim tuttu..iğrenç bir gece geçirdim ve hala kötüyüm...
öptm canım...
p.s.
c.tesiye kadar düzeleceğim...:))

velinkam dedi ki...

geçmiş olsun ...benim kuzenin ağzında da aft var berbat durumda ben ona da demin önerdiğim şeyi sana da önereyim elma sirkesini papiksle afta sür çok acıyor gözlerin pörtlüyor dışarı ama iki gün de geçiriyor :)) Bu aradaaaaaa blogspottayımmmmmmmm :))

www.ebrucuk.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Nalan'a nice senelere canısım buca blue mavi damla al anında geçer şeker geçmiş olsun

Adsız dedi ki...

Canımm Zeyacığımm

Nasılsın yazılarını severek takip ediyorummm .Hem blogunun doğum günü kutlu olsun hemde yeni evin hayırlı olsun aslında cesaret gösterip doğru karar verdin tebrik ederim .Kocaman öpüyorum.Kendine iyi bak canım
Sevgilerimle
Esra

Aslı Cin dedi ki...

Geçmiş olsun Zeya ve yeni blogun hayırlı olsun. İsmi çok hoş olmuş, Zeya hakkında herşey anlamına da geliyor değil mi?

Goksu dedi ki...

Aftin nasil oldu?Haftasonu geldi, hadi biraz dinlen ve aileyle olmanin tadini cikar.

Bu arada ben paragraf isini cozdum:)

Cocukla Cocuk dedi ki...

aft çok kötüdür iyi bilirim, kayseri de öğrendiğim bir yöntem sumak basmak,....tabi sumak burda çok, her yerde bulunuyor mu bilmiyorum ,...biraz acı veriyor ama kesin çözüm:))))
geçmiş olsun