20 Eylül 2008 Cumartesi

İnternet

Ece'de okuyunca aklıma geldi. Hatırlar mısınız bir ara telsiz modası vardı.
- Break break arkadaş arıyorum arkadaş
- Arkadaş arayan kanal ver.

Bir ara bizim eve de gelmişti siyah bir telsiz hepimiz etrafını kaplamıştık.
Sanırım Chatin ilk aşaması bu telsizlerdi. Sonraları okulun servis arabasında vardı haberleşme için. Onla eğelendik bir süre. Cep telefonları çıkınca telsiz devride kapandı sanırım.

Derken internet devri başladı. Üniveristedeydim kuzenimin evindeki bilgisayarda internetle wimbledon sayfalarına ağzım açık bakmıştım.
Sonra bir gün elime paramı sıkıştırıp internet almaya koştum. Bizim bilgisayarın CD'si yoktu diskette almıştık programını telefonu takar cır cır sesini beklerdik. Ne zor bağlanırdı. Sürekli kopardı.

İlk başlarda internette ne yapılır ki chat falan derken içeriklerin gelişmesiyle ben internete çok fena bağımlı oldum. Evde internet kesilmesi benim için suların kesilmesiyle aynı derece halini aldı.
Blog yazmaya başlamamla ayrı bir boyut halini aldı. Sanırım bizim internet bağımlılığımız genetik annem interneti geç keşfetti ama başından ayrılamıyor. :):):)

Şu tadilat işinde internetin önemini bir kez daha anladık.Evde ayaklarımızı uzatıp otururken bir sürü seçim yaptık.Ne nerede ne kadara öğrendik. Hayatımızı kolaylaştırdı.

İnternet olmasaydı benim hayatım pek bir boş olurdu. Aynen şu TTnet reklamı gibi olurdu çekilmezdi valla... Ya sizin nasıl olurdu?

20 yorum:

velinkam dedi ki...

internetsiz hayat hakikaten olmuyor ilk internet denen şeyi öğrendiğimde ne işe yarayacak demiştim sonra iş yerinde bağlanmaya başladık süper dedim....Hatta biz akşam geç vakitlerine kadar işyerinde kalırdık heh hee görmemiş durumu:) şimdi biri a dese internetten buluruz diyorum :)

laleninbahcesi dedi ki...

bizim denizi olmayan yerdeki ev çok büyük ve üç katlıydı. Ve de bahçeli , dahili sistem telefon kurdurmuştuk. Ben de bahçede falan elimde koca koca şeylerle dolaşırken, mahalleden bir çocuk beni sivil polis sanmıştı.
İnternetsiz bir hayat artık düşünemiyorum bile. Artık yemeğe yapılacak sosu, dışarı çıkarken ğer otobüsele gidilecek bir yerde kalkış sattlerinden tutta, bilmediğim bir yere gideceksem adres tespitine varana kadar netten yapıyorum. Sana bizim eve her gün karo gelir dediğimi hatırlıyormusun, artık neredeyse soğanı bile internetten sipariş edeceğiz. Öptüm seni

serrose dedi ki...

Turkiyedeyken bu kadar bagimlisi degildim ama burada mecburen bagimlisi oldum.Dizilerimi online izliyorum,haberleri okuyorum,radyo dinliyorum,aileyle msn den haberlesiyorum.Annem de mecburen 40 indan sonra ogrendi neti ve simdi hastasi :)
aaaa bide yemek yapmayi ogreniyorum netten :)

Goksu dedi ki...

Telsiz donemini cok bilmiyorum sadece cok esprisi yapilirdi.

Internet ise 1997'de bir arkadasimin Amerika'ya master'a gitmesi ile hayatima girdi.ICQ'da konusuruz demisti.O cicecigin baglanirken yaprak yaprak yanisi ve 'kukuu' diye mesaj gelince ses cikarmasi hala beni heyecanlandirir. Ya cok garip ki , coook iyi arkadaslar edindim icq'dan bu blog'da oldugu gibi. Yoksa ben asosyal miyim, normal hayat yerine internette dahami basariliyim ne?:))

Ece dedi ki...

Benim göbek adım oldu internet artık. 50'den sonra hayatıma girdi, 150'de ben onun hayatından çıkacam.
Lâleciğim, biz soğanı bile bu yolla alıyoruz vallahi..
Şimdi internete bağlanamadığım gün, sokağa donsuz çıkıyormuşum gibi geliyor..O derece yani.

Öpüyorum seni ve internetini ben.

zilsizzarife'nin yeri dedi ki...

Ya Zeya'cım,
Şimdi benim gözümün önünede o telsizlerden geldi.Ne komikti cızırtılı bir ses:)
İnternet yokken biz napıyorduk bende onu merak ediyorum.Icq falan da vardı.Güzel günlerdi:)

Haydins dedi ki...

:)
Her isimi internetten hallediyorum, ofiste arada kesildigi oluyor sanki hic is yapilamaz gibi oluyor.Bagimlisi olmusuz..

MAVİANNE dedi ki...

internetsiz hayat çok zor benim için
tatilde bile intsiz kalamıyorum
bir şekilde giriyorum
nasıl bağımlı olduk değil mi?

zeya dedi ki...

Ebru;
Evet ya ilk başlardan bugüne geldiğimiz duruma bak.Hayatlarımızı döküyoruz buraya :)

zeya dedi ki...

Lale Abla;
Polis mi zannetmişlerdi hehehe.
Ben soğanı da internetten alıyorum valla sanal marketler sağolsun :)

zeya dedi ki...

Serrose;
ne çok işe yarıyor di mi? Ben de yemek yaparken mutlaka bakıyorum püf noktalara :)

zeya dedi ki...

Nalan;

ICQ vardı çiçek çiçek bak onu unutmuşum. Ne güzeldi :):)

zeya dedi ki...

Ece;
Benzetmen aklıma geldikçe gülüyorum :)
Çok doğru heheheheh

zeya dedi ki...

Zilsiz Zarife;
Evet telsizden boğuk cızırtılı bir ses gelirdi :) Eğelenceliydi :):)

zeya dedi ki...

Haydins;

Ben de cidden bağımlıyım. Eer adsız internet bağımlıları olursa beni alacaklar. Merhaba Ben Zeya İnternetsiz kalamıyorum hehehehe

zeya dedi ki...

Mavianne;
Cidden çok bağımlı olduk :) Bakalım daha neler çıkacak :)

Rüzgar dedi ki...

Zeya'cım o telsizli günler aklıma gelince gülmeye başladım; o zaman değil interneti cep telefonunu bile hayal edemiyorduk. İnternet inanılmaz bir alan. Sevgiler :)

zeya dedi ki...

Rüzgar;
10 yıl sonrada internet için aynı şeyi dersek korkutucu valla :):)

Cocukla Cocuk dedi ki...

internetsiz bir hayat ben de dusunemiyorum..yorumlarda icq yu gorunce aklıma geldi geçenlerde nostalji yaşayım diye icq yu indirdim bilgisayarıma...kullanıcı numaramı da hatırladığım için hemen kurdum ne yazık ki eski keyfi vermedi bana üzülerek söylüyorum

online mutfak dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.