9 Eylül 2008 Salı

İhtiyacı olan okullara destek

Okullar açıldı. Ben her sabah kusarak okula giden bir öğrenci olduğum için okul hayatı üzerimden neredeyse 10 yıl geçse de okullar açıldı lafı hala içimi daraltabiliyor. Pazartesi sabahı iyi ki okul yok diye uyandım. Öğrencilere kötü örneğim valla.

Uzun zamandır tadilattan uzak bir yazı yazıyorum. Sizden bir ricam var. Tüm yurtta öğrenciler ders başı yaptılar. bazıları büyük şehirlerde okun öğrenciler kadar şanslı değil. Yeni öğretim yılına başlarken bazı okullar derslere tüm zorluklara rağmen başladı. Bir çok okulun desteğe ihtiyacı var. Aşağıdaki web sitelerinde öğretmenlerin öğrencilerine daha iyi bir eğitim vermek için çabalarını göreceksiniz. İnanıyorum ki herkesin kendi imkanları dahilinde yapacağı birşeyler vardır.

Okuma kitapları, kalemler, kırtasiye malzemeleri, sınıf posterleri, haritalar yada çalıştığınız sektöre göre yapılabilecek yardımlar. Mutlaka sizin de yapabileceğiniz birşey vardır. Anaokulu sınıfları için oyuncaklar, kullanılacak durumda kıyafetler. Lütfen düşünün siz neler yapabilirsiniz ve ertelemeden yapın. 10 tane okuma kitabı bile olsa, 50 tane kurşun kalem bile olsa.

http://www.kitapgonder.org/wp/

http://www.koyogretmeni.com/

ps: Okullara yardım göndermeden önce okul müdürleri veya öğretmenlerle telefonla irtibata geçmenizi öneririm. Böylece gerçek ihtiyaçları öğrenebilirsiniz. Bazı okulların ihtiyaçları karşılanmış oluyor.

9 yorum:

Ben Ona Resmen Asigim dedi ki...

Ben daha okulun açılacağı ilk gün ilan edilirken eee ne zaman kapatılıyormuş diye soran çocuğum. Ömrü hayatımda okuldan nefret ettim umarım oğlan bana benzemez :P

İşler devam ediyor mu ne zaman bitiyo şu seksi kırmızı mutfak?

Ece dedi ki...

Her sene aynı düşüncelere giriyoruz biz de..Dediğin gibi, yardımın yararlı olabilmesi için önce temasa geçmek gerekiyor. İhtiyaç fazlası aynı malzeme yerine,olmayanları tamamlayabilmek lâzım.
Bu yazıyı çocuklara aktaracağım.Gereken yapılır elbet.Hatırlattığın için teşekkürler canım.
Sevgiler

Tanya's dedi ki...

Öyle güzel bir noktaya değindin ki..bizim cocuklar şımarıklıktan okula gitmeye bile tenezzül etmez hale gelmişken...ihtiyacı olan cocuklar bir kaleme hasretken..ah memleketimin hali benim..

Adsız dedi ki...

Zeyam, Aktif Dağıtım'ın yaptığı mektuplu Yardım kampanyasına da destek olunabilir. Oldukça güzel bir kampnya..

https://www.aktif.com/mkyk/tr/index.asp

Öperim yanaklarından...

zeya dedi ki...

ben ona resmen aşığım
beni hatırlıyorsun herhalde ilk okula başlamamak için elimden geleni yapmıştım ama kar etmemişti :)

zeya dedi ki...

Ece;
teşekkürler desteğin için :)

zeya dedi ki...

Tanya;
ben de o çocuklardan biriydim okula gitmemek için ne gerekirse yapmışlığım vardır. Utanıyorum valla :):):)

zeya dedi ki...

Zerrin;
Teşekkürler canım bilgi için :)
Öpüyorum

online mutfak dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.