2 Temmuz 2008 Çarşamba

Haftalık notlar


Ne çok zaman olmuş yazmamışım... Neler neler yaptım :)

Cumartesi günü İstinye Parka alışverişe gittik. Deniz ve Oya ablayla. Bu sene size de oluyor mu bilmiyorum ama ben dükkanlara gir çık bulamıyorum. Herşey çok pazar malı gibi geliyor. Bu yüzden bütün yaz siyah atlet kot ile geçiyor. Benim şikayetim yok :)
Ama iş ayakkabıya gelince buldukça buluyorum. Hatta hepsini almak istiyorum seçemiyorum.
İşte bu yüzden Cumartesi günü yine elimde yukarıdaki ayakkabı ile döndüm eve. Yatırımlarımı ayakkabıya ve wii'ye yapıyorum ilerde hepsi para edecek bakın görün :)

Pazar günü hiç evden çıkmadım. Çok sıcaktı çünkü. evde televisyonun karşısında kendimi şarj ettim. Vedat geldi. Yeni keşfimiz fish of north'dan balık söyledik. Evde balık keyfi için ideal.
Balık çorbası, garnitür bezelyeli soğanlı patatesi ve sebzeleri tabii ki balıkları harika. Daha yerini gidip görmedik ama eve çokça istettik. Özellikle ben zencefilli ballı somon balığına bayılıyorum. Siz ben öyle şeyler yemem derseniz dağ kekikli somon balığı da isteyebilirsiniz. Mecdiyeköy ve kozyatağı şubeleri var.
Bu hafta bahçe sezonunu açtık. Geçen hafta bahçede küçük bir fish of north partisinden sonra Pazartesi akşamı kocaman bir aile yemeği yedik. Eskiden yeniden konuşup Metehan'ın konseri eşliğinde çok keyifli zaman geçirdik. Metehan sosyalliği ile bana çekmediği kesin ben o yaşlarda annemin eteğinin arkasından bakardım hayata.
Yaşam çok garip annenin eteğine yapışık başlıyorsun hayata sonra aile ortamlarından koşarak kaçıyorsun sonra bir yaşa gelince burada benim yaşım oluyor o bir yaş en keyifli zamanların aile ile geçtiğine karar veriyorsun. Kocaman masanın çevresinde ailecek bir şarkıyı paylaşmanın keyfi tüm haftaya yansıyor.
Bu ara bir sürü kitap okuyorum, çokça çalışıyorum, küçük krizleri atlatıyorum ve asıl yapmam gereken şeyleri yapmayıp sürekli erteliyorum. Herşey kendiliğinden olsun istiyorum. Akışa bırakmak böyle bir şey mi acaba?

25 yorum:

Ece dedi ki...

Biraz daha sonraki yaşlarda hiçbir şeyi ertelememen gerektiğini öğreniyorsun. Aile ile geçirilen zamanları artırmak gerektiğini biliyorsun.Keyfine var..
Ayakkabılar müthiş.Eminim yakışmıştır.
Sevgiler

zeya dedi ki...

Sevgili Ece;

Belki de ertelemiyoruz da zamanı henüz gelmiyor :):):)
Teşekkürler ayakkabılar için
Sevgiler

laleninbahcesi dedi ki...

yaaaa o ayakkabılar harika . Bahçe keyfini unuttuk biz bu eve geçince. Bundan 5 yıl önce falan bizim bahçe günlerimiz muhteşemdi. Kahvaltılar, mangallar, okey partileri. Hem de iki masa kurardık.
Bırak hayatı aksın, sen istesen de istemesen de o kendi bildiği gibi akacaktır zaten. Sevgiler
Az kaldı ))

zeya dedi ki...

bizim annemin evinden sarkan bir sepetimiz bile var :):)
Abarttık olayı yani :)

Evet çok az kaldı :)

zeya dedi ki...

Lale abla sana cevap yukardaki yorum :):):) yazmamışım da

Cocukla Cocuk dedi ki...

ayakkabılar çok güzel, güle güle giy.
aileden uzaklaşıp geri dönmek,aile ile birlikte olmanın mutluluk olduğunu keşfetmek herkesin bir döngüsü sanırım. kardeşlere de en çok bu dönemde ihtiyaç duyuyorsun.
ay ay, her şey gelip benim 2. çocuk isteğime dayanıyor sonunda. Fikrin ne ise zikrin oymuş!!!!

♥ Suzi ♥ dedi ki...

O gece Figen'deydim ve sesleriniz çok hoşuma gitti.Biraz keyfim bozuktu,yoksa size katılabilirdim.Sevgiler...

Goksu dedi ki...

Off Zeya ya, ayakkabi dedin ve beni tarif ettin. Daha bu hafta iki babet aldim.Ikea'dan aldigim goz goz raf doldu tasti , artik ust uste koyuyorum.Bu arada itiraf ediyorum , begenmedigim crocslardan uc cift oldu birden bire...Neyse!Hayat bu ama , sevdigini yapabilmek!

Her yasin ayri guzeligi var galiba, 10- 20 yaslari arasinda aile baglarim simdiki gibi saglam degildi, yani saglamdi ama babam "Gel bi sohbet edelim" dediginde , ne diyecegimi bilmezdim.Oysa simdi sohbet edebiliyorum, onun anlattiklarini daha cok anliyorum.Hatta kimi zaman babama yeni duzeni anlatirken buluyorum kendimi...

Akisa birakmaya varim ama kendi isteklerini ertelemeye hayir. (Ha , yapabiliyor muyum, cik!:)

Ben Ona Resmen Asigim dedi ki...

Zeya ayakkabılar çok şirin ya. Güle güle giy.
Bizim evin biraz ilersinde North of fish, dükkanı görsen inanamazsın sokak arasında minicik bir dükkan yani orada oturup yiyemezsin. Bizde bazen söylüyoruz ben somon yemiştim bide cod fish güzeldi.

Her bayram maaile toplanırdık biz babanemlerde, nasıl ızdırap gelirdi bana, ben çıkıp arkadaşlarımla dolanmak isterdim. Ama son 5 -10 senedir herkesi görmek konuşmak çok hoşuma gidiyor. Ama ne yazık ki babanem vefat ettiğinden beri herkes dağıldı. Şimdi istesemde o ahenk sağlanamıyor.

zeya dedi ki...

Sevgili çocukla çocuk;
Süper bir fikrin ve zikrin var :):)
Büyük aile gibisi yok :)

zeya dedi ki...

Suzi;
Çok keyifli bir akşamdı :)
Umarım sıkıntıların dağılır :)

zeya dedi ki...

Nalan;
ben hala crockslaşamadım. Ayakkabı sevdası bitmez ama :)
İnsan büyüdükçe ilişkileri büyüyor sanırım.
İstanbul'a geliyorsun yaşasın :)

zeya dedi ki...

Ben ona resmen aşığım;

Ben büyük bahçeli bir yer hayal etmiştim Hayallerimi yıktın. O zaman eve söylemeye devam. Cod fishi de deneyeyim ben.

Aile toplantıları keyifli gelmeye başladığında büyüyorsun demek ki :):):)
Öpüyorum

Esra :) - kadincablog.blogspot.com dedi ki...

bnm de harekete geçmem gerek zeya yapmam gereken şeyleri hep erteliyorum diyorsun ya aynen bu aralar ben de hep öyleyim. canım sadece gezmek, alışveriş sohbet istiyor. master için ders çalışması gereken, evin içini düzenlemesi gerekn, spora başlaması gereken vs. sanki ben değilim. offffff

zeya dedi ki...

Esra;

Harekete geçmek şart valla. Ne yapsak?
Belkide zamanı gelince hepsi birden kendiliğinden olur. Ben onu bekliyorum :)

Adsız dedi ki...

Marka kavramı çok değişti.
kesinlikle etiketini ,içini okuyorum,nicedir
aynı kaliteyi bulamıyorum...
istisnalar yok değil!!!!Bu arada ayakkabılar çok şık....Çılgın ve sevimli...Aile yemeklerine gelince
iki gün önce annenizi kanalB televizyonunda izledim..O ne güzel ses tonu ,o ne güzel vurgu,açıkça ifade etmeliyim ki duygulanıp o hep kabarmaya hazır yüreğimden akıttım gözyaşlarımı..sohbetleriniz daim olsun...metehanı kocaman alkışlıyorum..balkahveden sevgiler

zeya dedi ki...

Sevgili Balkahve;

Teşekkürler annem hakkındaki yorumların için. Metehan annemin yanında yetişşiyor valla :)

Sevgiler

Verda dedi ki...

Zeyacım

Bırak - herşeyi aynen böyle akışa bırak... Şu senin bahsettiğin fish of north a bakıyorum şimdi...Yaşasın bloglar :)))))

zeya dedi ki...

Verda;
Bıraktım valla diren diren nereye kadar?
Yeri çok küçükmüş ama eve siparişe devam :)

Unknown dedi ki...

Zeya seni bu tarafa alalım. aklını kaybedersin alışveriş konusunda. hele ayakkabılar, çantalar, elbiseler,kumaşlar aman allahımm. bloguma yakında yaptığım alışverişlerin biraz fotoğrafını koymayı düşünüyorum, kıskandırmak gibi olmasın ama;0)

zeya dedi ki...

Evrim; ben de istiyorum alışveriş. Boş bavulla gelip 2 bavulda oradan almayı :)
Dün temsilciliğini yaptığımız okulun kataloğunda Çinde Çince kursu vardı. Gidip alışveriş + çince mi yapsam diye hayaller kurdum :):)
Resim istiyorum çabuk koy :)

Adsız dedi ki...

canım zeyam,

Ayakkabıların bir gün para edeceğini hayal ederek bende yatırımımı ayakkabıya yapıyorum. Bakalım ya batacağız ya çıkacağız. :))

Pek güzelmiş ayakkabın güle güle giy canum benim.

Ben pek merak ettim bu balıkçıyı..

Bir de şu anne eteğinin arkasına saklanmayla ilgili bişi anlatıcam. Küçücüğümüm 4-5 yaşları sanırım. Ananeciğimle mudurnuda yaşıyoruz. Bir gün pazara gitmişiz. pazarda ananem rahat alışveriş etsin diye ben ananemin eteğinden tutarak geziyoruz pazarı. Tutuyorum ve hiç bırakmıyorum. O sırada horozlu şekermi gördüm yoksa başka bişimi bilemiyorum br anlığına bırakmışım. Sonra yeniden tuttum. Ve bir iki dakka daha pazarda gezindik. O sırada eteğini tuttuğum kişi bana doğru dönüp yavrum sen kimin çocuğusun dedi. O sırada bastım yaygarayı. Ananem değilmiş o eteğini tuttuğum kadın. Sonra hani böyle anons edilir ya. 4-5 yaşlarında adının zerrin olduğunu söyleyen (yalan söleme ihtimali var) :)) bir kız çocuğu bulunmuştur diye anons edildi. Ananeciğim çıldırmış tabi meraktan. Geldi aldı beni.

neden bilmem etek arkası deyince aklıma geldi.. :))

öpüyom seni zeyam

MAVİANNE dedi ki...

canım selam
özlemişim ben de seni
ayakkabılar süper bayıldım onlara
ayakkabıyı anladım da wii
yi anlamadım ya şekerim
cahil miyim ne??
öptüm :))

Tanya's dedi ki...

Zeyacım,
Ay gercekten ilerde ayakkaplar para ederse zenginim zengin..cok güzeller..güle güle giy.

Wii konusuna gelince D&Rda 699 liraya wii konsol ve wiifit var alayım mı?Kapmanya varmış ama sana sormadan almadım??

online mutfak dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.