3 Mayıs 2008 Cumartesi

Caddeden yenilikler

Bağdat Caddesinde yeni bir yer açılacağı zaman benim işime yarayacak bir yer olsun der dururum. Sanırım dualarım kabul oldu. Dünya Aktuel kitap evi ve kafe açıldı. Türkçe kitapların yanı sıra İngilizce kiaplarda raflardaki yerini almış. Yabancı dergilerin hepsi var. İnternetten kitap istemeye son verecek.Sanırım şu anda sadece İngilizce kitaplar var. İtalyancalarda raflardaki yerini alsa ne güzel olur.
Kasiyerler hem hızlı hem de naziktiler. Bu kombinasyon çok önemli. Sanırım Nezih'in pabuu dama atılacak kitap alanında. Kırtasiye alanınd ahala cadde de rakipsizler.

Bir de bir önceki sorularıma cevabıyla Tanya'nın aklıma soktuğu Lush var. Hep görür ama girmezdim. Bir gittim pir gittim. Tüm harcamalarımın sorumlusu Tanya. Saça başa vucuda surata ne varsa aldım. Üzerimde tüm denemeleri yapmalarına izin veridm. Ellerimi kovalara soktum çıkardım. Koku kanllarım dolmuş bir şekilde çıktım. Evde aldıklarım denendi. Hepsini çok çok sevdim.

Amerika'dayken Bath&Body Works'ü keşfetmiştim. Türkiye'ye gelince unuttum ta ki Deryaların banyosunda el sabununa rastlayana kadar apar topar çıkıp sordum E bay'den istetiyorlarmış. Hemen Pulimera setimi sipariş verdim geldi. Yanına da el sabunları salatalık- kavunlu ve Japon Elmalı. Bu ürünler bir dolu dolu kokuyor onların kokusunu başka hiç birşeyde bulamadım. Yakında peşime düşecekler satmak için getiriyorum sanıp ama bilmiyorlar ki hepsi kendime.

Zaten kozmetik ve kitapta sınırım yok benim. Kitabı anlıyorum aldığımı okuyorum ama diğerinde alıyorum ve kullanmıyorum.Yani sürekli kullanma alışkanlığım yok.Aklıma geldikçe içim istedikçe. İçim sıkılıyor hergün yapılması zorunlu şeylerden. Mesela hergün vitamin bile alamam ben. Çiçek yetiştirmem hergün sulamam gerek diye. Bu ayrı bir yazı konusu aslında.

Bir de caddeden başlamışken yeni açılan Shorba'yı ziyaret ettik. Bir sürü çeşit çorba var.Ben balkabaklı denedim. Deniz buğdaylı Melis de balık çorbasını. Hepsinin tadı güzeldi ancak evde yapılandan pek farkı yoktu. Öyle gazeteler yazınca sayfa sayfa ben çok farklı bir sunum ve çorba hayal etmişim sanırım. Yine de cadde de güzel bir alternatif özellikle kış soğuğunda gidilebilir.

Cumartesi yarım gün çalıştıktan ve 2 parti 9ar paketten makarna yapıp yedirdikten sonra dünya aktuelden aldığım kitaplar ve wii fit ile birlikte eve kapatacağım kendimi. Yağmur geliyormuş ev keyfi için ideal...

İyi hafta sonları herkese

10 yorum:

Adsız dedi ki...

shorba istanbul u bugün okudum.
pek de merak etmiştim..Değmez diyorsunuz yani...
Sabun ve benzeri bilumum ne varsa
çıldırıyorum..Oh oh bol bol kitapçı açılsın...Sevgiler
balkahve

Goksu dedi ki...

Kozmetik urunlerine bende dayanamiyorum...Krem , parfum, o bu ama makyaj seti olarak uc yil onceki seti kullandigimi soylesem olayin vehametini anlatmis olurum sanirim:)Al atciyim:)

Iyi haftasonlariiii!

Adsız dedi ki...

Ben de bir Lush kullanıcısıyım, ama ne yazık ki Ankara'da yok. Özellikle katı deorant olayına hastayım. Diğer kozmetikler gibi değil, ben sevdim.

Tanya's dedi ki...

Zeyacım,

Oh güzel güzel kullan..ben çok keyif alıyorum orda..servet verip cıkıyorum ama değiyor..dükkanın içinde nasıl mutlu oluyorum..o kokular beni ne güzel sarhoş ediyor..birde elemanlar da cok eğlenceli..ahh bu da afrodizyat etkili..bunu da kuvete atın..aman bu eksik kalmasın derken..banyomuz o kadar güzel kokuyor ki artık hehe..

Tanya's dedi ki...

Canım Zeyam,

Ne kadar borçlandım sana Lushta hahayt..

Ben Wii yi alınca soracağım sana..borcu alacağı..

Adsız dedi ki...

selam uç uç böceğim. hem mayıs geldi hem hıdırellez coşkusu. her ne kadar sivasspor yenilgisi varsa da keyifler yerinde.uğramıyorsun artık. unutulduk mu, en eski ziyaretçim?
sevgiler
solist

Adsız dedi ki...

Canım Zeyam, ben de kullanıcı değil alıcıyım.. :) Kozmetikte.. :))))

Cadde deme bana Zeyam.. İçim gidiyor. Yalnız Nezihe rakip çıkmasına sevindim. geçen gelişimde 3 parça birşey alabilmek için geberdim. Personel kendi halinde, ürünler dağınık dağınık ... neyse insan böyle konuşurken bunu bile özlermi..

Ben kaçıyorum :)
Vize ne oldu? haber var mı????

öpüyorum
sevgiler.

zeya dedi ki...

sevgili balkahve;
Ev çorbalarını özleyenler için bir mekan. Ben daha fazlasını bekliyormuşum demek ki :)

Nalan ben de al saklacıyım. Alıyorum banyo dolaplarında yıllanıyor bir bahar temizliğine yeniliyorlar.

Sevgili Rüzgar;
Açılır inşallah Ankara'da da . Katı deodorant mı ben nasıl almadan çıkmışım. Giysilere leke yapıyor mu?

Tanyaa elemanları sorma iş arkadaşlarımla gittim hala yüzleri kızarıyor lush deyince hehehehe.

Canım Solistim;
Hİç unutulur musun? arada okuyorum gelip gidip. Pek bir yoğundum bu aralar geleceğim yine. Sivas Spora ben de üzüldüm.Keşke şampiyon olsaydı.

Zerrin insan ne garip şeyleri özlüyor di mi?evraklar verildi bugün. Bence yetişecek. Hazırlıklar tamam mı siz de?

Adsız dedi ki...

Tamam zeyam, şimdi valizi hazırlıyorum ...

akşama istanbuldayız...

cumartesi romadayız.

öpüyorum

online mutfak dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.