8 Şubat 2008 Cuma

eski yazı günü:Zeya sobesi

Yine eski yazı günü geldi. Kendini anlat sobesi okumayı en sevdiğim sobelerden biri. Bir anda taşların yerine oturduğu bir sobe. Bir sene önce yazmışım.

6/2/2007 - Zeya Sobesi
Kendini anlat sobesi kapıma dayandı öyle zor geliyor ki...
2 Erkek çocuktan 13 yıl sonra annem hamile kalınca ya hayırdır ya uğur'dur demiş ve adımı Uğur koymuşlar. Bu bana tüm hayatım boyunca yeni tanıştığım insanlara "evet biliyorum erkek adı ama ben kızım ve adım Uğur" repliğini tekrarlama mecburiyeti bırakmıştır.Bir de Uğurböceklerine karşı bir yakınlık. Zeynep Kamil de doğduğum için göbek adım Zeynep bu durumumu en azından resmi işlerde kurtarır.Askere çağrılmamı engelledi mesela. Eskilerde bana Zeynep diyenlere bön bön baksamda artık bu isme alışma eğilimi gösteriyorum. Zeya'da bu isimle soyadımın ilk harfinden geliyor zaten...
İlkokul ve lise boyunca tüm gittiğim okullardan nefret etme eğilimi gösterip her sabah bulantılar eşliğinde okula giderdim. Hani derler ya lise yıllarına geri dönsem. Benim için bir hayal değil bir kabustur. Ama üniversite için aynı şeyi söyleyemem.Marmara Üniversitesi İktisat bölümü devam mecburiyeti olmadığı için sanırım bana pek bir eğelenceli geldi. Zaten halen en iyi arkadaşlarım üniversite arkadaşlarımdır.
Üniversite sonrası okumaya doyamayıp pazarlama eğitimi alma amacıyla macera dolu Amerika günlerine başladım. Bu serüveninin ilk haftasında üst üstte binilen rollercoasterlar sayesinde kulak içi denge sistemim bozup yaban ellerde hastanelere düştüm. Böylece dengesizliğim Amerikalılar tarafından belgelendi. Kaybettiğim dengemi ve kendimi bir lisan bir insan diyerek kaçtığım pardon gittiğim Floransa'da buldum. Ancak hala en ufak baş dönmesinde panik yaratan, kendi kullandığı arabadan başka arabada yeşil olup kusan bir insan haline geldim. Henkel Kozmetik Pazarlama, kendi işini kurma ve hayatının dersini alma sonrasında ev kızı olmaya karar vermişken İspanyolca kursuna yazılmaya gelip yurtdışı eğitim danışmanı olarak işe başlayarak tüm çevreme iş aramazken iş bulan insan şoku yarattım. 4 senedir de her sabah işe koşarak gelmenin keyfini çıkarıyorum. (Cidden koşarak evden 5 dakika sürüyor)
Bu arada 2001 yılbaşısında Deniz'in bana bu yıl torunlarının dedesiyle tanışacağın yıl olsun diye yazdığı kartı pek ciddiye alıp o yıl bitmeden Vedat'la tanıştım. Onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine doğru ilerliyoruz. Eğer Fenerbahçe bir engel çıkarmazsa :):) 60 yaş günümüzü birlikte kutlamayı planlıyoruz.
Bir de son olarak eğer bir gün karşılaşırsak beni sol elimin üzerindeki Uğurböceği dövmesinden tanıyabilirsiniz. Metehan'ın deyimiyle o benim markam...
Ben de Mutfaksolistiyle Mitsuko'yu sobeliyorum eğer hala sobelenmedilerse...
ve şimdi bu yazıyı hiç okumadan yolluyorum. Okursam o eksik bu fazla diye akşama kadar yollayamayacağımı biliyorum çünkü...

ps: Bu yazıma bir yorum da Sevgili Esra (büyüleyen mutfak kokusu yazmıştı. Şimdi okuyunca susup kaldım. Nur içinde yatsın...

8/2/2007 - MERHABA
Yorum yazarı: buyuleyenmutfakkokusu
ZEYACIM OKUDUM BİR SOLUKTA SENİN SOBENİ VE DEDİM Kİ KENDİME BİTİNCE UMARIM BİR GÜN ELİNDE UĞUR BÖCEĞİ TAŞIYAN BU KIZI BEN DE GÖRÜRÜM UÇ UÇ BÖCEĞİM ESRA SANA GÜZEL BİR DOSTLUK ALACAK (UMARIM) SEVGİLER BURAYA KADAR SENİNDİ ŞİMDİ ANNECİĞİNİ ÇOK ÇOK ÖPÜYORUM ONA İYİ BAK O DA KENDİNE İYİ BAKSIN :):):)

11 yorum:

laleninbahcesi dedi ki...

ne hoş bir tesadüf oldu. Ebru da sen de , ben de bu sefer ki yazılarımız sobe üstüne. Ben senin bu işe girme hikayene bayılıyorum zaten.Koşa koşa işe giden kaç kişi vardır acaba, diyorum ki Amerika hikayelerini bir başlık altında toplasan. esela Ebruy un anlattığı evinizde yangın çıkma hikayesi çok güzeldi. Öptüm seni, iyi bir hafta sonu diliyorum.

Adsız dedi ki...

sabah durakta otobus bekliyorum.bos-bos bakınırken otobuslerden birinin camında yanlıs hatırlamıyorsam " kazım karabekir i anma soylesisi " yazdıgını gordum.
konusmacılardan biri de: timsal karabekir
o bos bakan gözler biranda farklılastı ve algım degisti.
" biliyorum ben bu ismi.zeya nın annesi"

ne tuhaf , tesadufen buldugum ve keyifle okudgum bloglardan birisin zeya.
hic tanımadıgım birinin hayatı hakkında yazdıkları sayesinde bilgi sahibi olmak ve cumartesi günü sabahı o nu hatırlamak ve gülümsemek....

bursa dan sevgiler
mine

zeya dedi ki...

Sevgili Lale Abla;
Bizim Ebruy ile Amerika hikayelerimiz kitap olur valla :):) İşime hem mecazi hem gerçek anlamda koşarak gitmeyi çok seviyorum :)Darısı herkesin başına.

Sevgili Mine;
Ne güzel tesadüf.Bu blog işi sihirli. Burada kocaman bir aile olduk bile :):) 16 -17 Şubat Bursadayız yine annemle. Öpüyorum :)

uygarimizlahayat dedi ki...

Zeyacımmm inş. Vedocanla ömür boyu mutlu olursunuz sarı lacivert evinizin ortasına kabus gibi çökmezz :)))Kaynımın adı Vedat eşimin adı Sedat olunca bu isme çok aşinayım, kardeşim gibi geliyor :))) Canım uğurboceği benim içinde 3,5 yıldan beri yani canım böcüküme uğurböceğim dediğimden beri çok önemli ve özel :))) O bana kelebeğim ben ona uğurboceğim diyorum :))) İnan bana bütün arkadaşlarım alıştı, artık sembolik oldu yani, inş. birgün sol elinde uğurböceği olan zeyamızla tanışırız... Öptüm canımmm...

Goksu dedi ki...

Bu yazi ile seni daha detayli tanimistim.Dah once , Ameli'ye benzeyen (saclari siyah) biz kiz oldugunu falan dusunuyordum.Yaa, ne kadar cok paylastik esasinda beee!Iyiki varsin!

Cocukla Cocuk dedi ki...

Sevgili Zeya seni yakından tanımak çok güzel, hafta sonu bizim için yeni yazılarınızı keyifle okuyoruz.

Bu da bizim armağanımız;
http://www.cocuklacocuk.com/index.php/hafta-sonu-ugurlar-getirsin/
Umarım tanıştığımızda daha güzelini yaparız.
Sevgiler.

nergisce dedi ki...

ne kadar güzel anlatmissin kendini... seni okumak hosuma gidiyor... mutlu kal sevgili zeya

Moonish (moonsun) dedi ki...

En guzeli insanin isine kosarak gitmsei galiba :)) Sevgiler :))

zeya dedi ki...

Sevgili Uğurböceğimeafiyetle;
Teşekkürler güzel dileklerin için. Demek sizin ailede de Vedat var :)
İnşallah tanışırız günün birinde :) Sevgiler

Sevgili Nalan;
Haklısın çok şey paylaştık paylaşmaya da devam edeceğiz kıtalar arası olunca bile :)

Sevgili Çocuklaçocuk;
Bayıuldım bu pastaya en kısa zamanda yapacaım :) Sevgileeer

Sevgili Nergisce;
Teşekkür ederim. Sevgilerimle

Sevgili Moonsun;
Bu sabah Vedat'a seni anlatırken isminle nickin arasındaki ilişkiyi farkettim. Biraz geç oldu ama ben ilişkilendirmemişim :):):)
İşe koşarak gitmek harikadır. Sevgiler

velinkam dedi ki...

Ben de Senin bu yazında en çok iş bulma olayını sevmiştim bugün daha da sevdim nedense ben de aramkatan vazgeçsem bulur muyum acaba :)))
Bu yazını ilk okuduktan sonra İstanbula gelince herkesin eline bakmaya başlamıştım ansızın bir uğurböceği dövmesiyle karşılaşıp da zeyayı bulşur muyum acaba diye :) Şu an hatırladım senle ilk buluştuğumuzda da başında uğurböcekli tacın vardı :))

öptümmmmmmmm.......

Adsız dedi ki...

Amiable post and this mail helped me alot in my college assignement. Gratefulness you for your information.