24 Aralık 2007 Pazartesi

Kitaplar

Okuduğum kitapları yazmamıştım uzun zamandır.İşte geliyorlar.

On Üçüncü Hikaye Diane Setterfield Ünlü insanların biyografilerini yazan Margaret ünlü bir yazardan teklif alır. Onun hikayesinin gizemlerini çözerken kendi hayatının gizemlerini de çözüyor. Margaret'in babasının kitapçı dükanını görmek isterdim. Kitaptaki bazı sahneleri okumak zor oldu. Kendine zarar verenler beni korkuttu. Yine de sonuna kadar merakla okuduğum bir kitaptı.

Küfkedisi Ilgın Onut. Daha önce hiç ılgın Onut okudunuz mu? Okumadıysanız Neva'yı da tavsiye ederim. Küfkedisi erkek dünyasını çok gerçekçi anlatıyor. 4 erkeğn tanışması ve yakın arkadaş olmalarının hikayeleri ve tabii ki aşkları.

The Cupid Effect Dorothy Koomson Londra'ya gittiğimde aldığım kitaplardan biriydi bu. Ceri işini bırakıp öğrenciliğe geri döner ve yeni öğrencilik hayatında çevresindekilere Eros aşk meleği etkisi yarattığını farkeder. Okuması keyifli bir roman. sanırım Türkçesi henüz çıkmadı ama bu yazarın en yakın arkadaşımın kızı romanı var kitapçılarda.

En Yakın Arkadaşımın Kızı Dorothy Koomson. En yakın kız arkadaşı nişanlısı ile yattığı için ikisini de artık görmek istemeyen bir kadına kız arkadaşının ölmek üzere olduğu ve nişanlısından olan kızını ona bıraktığı haberi gelirse ne yapar? İşte bu kitabın konusu bu. Okurken ben olsaydım ne yapardım diye düşünmemek zor.

Back When We Were Grownups Anne Tyler. Bir sabah uyandığında yanlış bir insan olarak büyüdüğünü fark eden 50 li yaşlardaki Rebecca'nın hikayesi. Anne Tyler'ın kitaplarının değişik bir anlatımı var. Yazdıklarından sanki romanın kahramanlarını en ince ayrıntısına kadar tanıyorsunuz. Olaylar karşısında ne yapacağını biliyorsunuz. Accidental Tourist ve Homesick Restaurant diğer sevdiğim kitaplarından.

7 yorum:

Moonish (moonsun) dedi ki...

Ne guzel, ben bu paylasimlari cok seviyorum sevgili Zeya, sayende okunmak uzere aklimda bir kac kitap daha siraya girdi :))

laleninbahcesi dedi ki...

şimdiye kadar okumamışım bu yazarları biliyomusun. Galiba bende bir saplantı var. Takip ettiğim yazarlar var. Bunları listeme aldım. Bayram öncesi bende bir kaç kitap aldım. Sırayla okuyorum . Hehehe gözlğümde var ya şimdi.Öptüm. Görüşmeye az kaldı .

Cocukla Cocuk dedi ki...

Ben bilmiyorum bu kitapları. Tamam kitap dünyası çok geniş ama 5 de 0 kötü hissettirdi bana. Aldım notlarıma.

Tanya's dedi ki...

Zeyacım,

Ne güzel yapıyorsun..kitap okumaya ben o kadar arada derede zaman bulabiliyorum ki..aynı anda birkaç kitap okuyorum o yüzden..yatakta..salonda..heryerde bir tane var..ha bitiyor mu kitaplar?..yooo..:(

zeya dedi ki...

Sevgili Moonsun;
Özeniyorum sana Barnes & Noble'dan dokuna dokuna seçebildiğin için ben Amazon'dan gözümle seçiyorum :):)

Sevgili Lale;
Hemen oku hemen yaz kitapları :):) Ben de severim aynı yazarın kitaplarını okumayı ama yeni yazarlar keşfetmek de çok keyifli.

Sevgili Çocuklaçocuk;
yle çok kitap var ki okunması gereken ben de başkalarının listelerind eaynı paniği yaşıyorum :):)

Sevgili Tanya;

Benim dönemlerim vardır hep kitap okuma hiç okumama. Öyle çok okurum ki Günde 1 kitap biter sonra 15 gün falan satır okuyamam. Ben başucuna kule yapıyorum okunacak kitapları bir gece üzerime devrilcek ama bakalım ne zaman bekliyorum :):)

Adsız dedi ki...

teşekkürler,
çok severim okumayı
neva yı okumuştum
çok etkileyiciydi
diğer yazarları okumadım
merak ettim alacağım
sağolasın

zeya dedi ki...

Sevgili Mavianne;

Bayıldım röportaja :)

Neva ne güzel kitaptı. Değil mi?
Sevgileer