23 Ekim 2007 Salı

Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

"Cihan yıkılsa Türk yılmaz"

Bu sene 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını bir tatil günü olarak değilde Bayram olarak yaşayın.Özellikle çocuklarınız varsa onlara Cumhuriyet ruhunu yaşatmak için kutlamalara katılın. Artık neredeyse her mahallenin kendi kültür merkezi var. Bu merkezlerin hepsinde Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor. Ayrıca Cumhuriyet yürüyüşleri yapılıyor. Her sene Bağdat Caddesinde, Taksim de ve bir çok yerde. Lütfen bu sene katılmaya özen gösterin.

Türkiye daha zor günlerden de geçti. Ben ülkeme güveniyorum. Geleceğe umutla bakarsak ilerleyebiliriz. Atatürk 1927 'de kaleme aldığı gençliğe hitabe sanki bugünü anlatıyor.Özellikle şu satırlar: "Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

http://www.kultur.gov.tr/TR/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF2084C09A032B9893

Son satırı ise bugün yapılması gerekenleri söylüyor. Muhtaç olduğumuz güç damarlarımızdaki asil kanda mevcut. Bizim damarlarımızda asil kan dolaştığını ve her türlü karanlığı aydınlığa çevirecek güçte olduğumuzu artık bilmemiz ve sesimizi daha gür çıkarmamız gerekiyor.

not: 29 Ekim'de saat 14:00 Kazım Karabekir Kültür Merkezinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı toplantısı var. Kazım Karabekir Sok.No:4 Erenköy (katılmak isteyenler bana mail atabilirler.)
Kasdav Erenköy Gönüllülerinin Cumhuriyet Bayramı kutlamaları da 29 Ekim'de
Erenköy İstasyonunda ki yerinde. Annem konuşmacı olduğu için ben de katılacağım.
Akşam ise saat 19:00 'da Bağdat Caddesindeki yürüyüşte hazır bulunacağız.
Siz bayram planlarınızı yaptınız mı?

7 yorum:

esra(büyüleyenmutfak) dedi ki...

merhaba canım;

çok güzel bir konuya değinmişsin

bir öğretmen olarak sana sonuna kadar katılıyorum

sevgiler

Adsız dedi ki...

ben çok umutsuzum..geçmişte ne kadar bağırdıysam sesim hiçbiryere ulaşmamış...bu olaylar ne ilk nede son...dönen dolapları,oynanan olayları görmezlikten gelip küpünü doldurma telaşında olanlar utanmadan şehitlerimiz diye konuşmasınlar yaa...yürüyüşler,mitingler ve bir o kadar konuşmadan sonra hala cahil cüheylan insanların abuk konuşmalarına şahit oluyorum...bayrağımı astım..yeğenlerimi seyretmeye gideceğim muhtemelen...yakın olsaydık yanına gelmeyi çok isterdim....
nurdan

Cocukla Cocuk dedi ki...

Cumhuriyet Bayramımızı çoşkuyla kutlayacağız.
Herkesin düşünceleri aynı bu konuda ve bloglarımızda hepimiz paylaştık hislerimizi. Ama şunu farkettim ; sevgili Atamız gençliğe hitabında ve Mehmet Akif istiklal marşında söylenecek herşeyi söylemiş.
Boşuna yıkılmamızı beklemesinler, biz hep ayakta olacağız.

Adsız dedi ki...

sanki bu günleri görmüş de yazmış değil mi, Atatürk.Bu kadar güncel olabilir. Kurtuluş savaşında hiç olmazsa savaştığımız düşmanın yeri belliydi. Bu her yerde içimizde dışımızda ve kaçak güreşiyor. Vurup kaçıyor.
Cunhuriyet bayramını şimdiden kutluyorun

velinkam dedi ki...

karşı tarafa geçmezsem ki muhtemelen burda olurum ben de geleceğim ....haberleşiriz ....

öptüümm....

berfin dedi ki...

keşke bende oralarda olsam da aranıza katılsam zeya. Ama bizlerde yanınızda olacağız oraya gelemesekte.
Şimdiden 29 Ekim Bayramımız kutlu olsun.
Sevgiler Zeya..

Tanya's dedi ki...

Nutuku tüm bunlar olmadan önce sevgili aldı...okuyor şimdi..okurken de her sayfasında ama her sayfasında bak ne kadar doru söylemiş..olacakları öngörmüş diyor..ve bana da hatırlatıyor..nutuk ders olarak okutulmalı ders..

29 ekimde görüşürüz belki caddede.