10 Ekim 2007 Çarşamba

Bugünler de Geçecek !!

Bir kaç gündür dondum duruyorum. Televizyona ve gazetelere bakıyorum. Boğazım düğümleniyor. Söylenecek hiç bir şey bulamıyorum. 15 Mehmetçik şehit... İlk değiller ama dilerim son olurlar. Hepsi 20'li yaşlarda... Bu kan dökümüne nasıl dur denecek? Bu ne zaman bitecek?

Küçüklüğümden beri ülkem için zor günler olduğunu duydum, okudum, seyrettim ama şimdiye kadar karanlığı içimde bu kadar fazla hiç hissetmedim. Bize neler oluyor? Türkiye'ye neler oluyor.Kişisel çıkarların değil ülke çıkarlarının ön planda tutulduğu günler görmek istiyorum.

Sürekli düşünüyorum. Ne yapılması lazım, kimin yapması lazım, benim birey olarak ne yapmam lazım...Soru işaretleri kafamda büyüyor, kocaman oluyor. Tartışıyorum çevremdekilerle (en çok da burada light yazılar yazdığım için beni eleştirenlerle :)), gazetelerde olmayan umut dolu pırıl pırıl haberler duyuyorum. Türk Milleti olarak en karanlıktan aydınlığa her pahasına çıkacak güçte olduğumuzu biliyorum. Türkiye için daha güzel günlerin heyecanını içimde hissediyorum.
Aklıma İstanbul'un işgal dönemi evlere asılan "bu da geçer ya hu" posterleri geliyor. Bu da geçecek diyorum, nasıl bilmiyorum ama ben ülkeme inanıyorum.

ps: Dün Emin Çölaşan'ın kitabını okudum. Başına gelenlere hiç şaşırmadım. Bu kadar olmaz demedim. Abartıyordur bile diyemedim. Ne kötü, keşke şaşırabilseydim. Kitaptaki deyimle "Azgın azınlık" olmadım ama sessiz takipcisi oldum bugüne kadar Çölaşan'ın. Kalemini kimseye eğmediği için bugün onu ayakta alkışlayan okuyucu kitlesi var. Kitabı okuduktan sonra gazete okurken düşünceleriniz çok farklı olacak özellikle de Hürriyet okurken...

5 yorum:

Aslı Cin dedi ki...

Artık beni hiç bir şey şaşırtmıyor Zeyacığım, ne acı değil mi?

Adsız dedi ki...

haberi duyduğumda yazı eklemek üzereydim. Ne yapacağımı şaşırdım. Zaten yapılmak istenen bizi ürkütmek , sindirmek.Hep o korkuyla yaşatmak. Ama bizler gereken tepkiyi vererek ve artık hükümetten de ne yapılması gerekiyorsa acilen yapmasını artık sadece isteyerek değil emrederek isteyerek, normal hayatlarımız yaşamak zorundayız. İki gündür . sarhoş gibiyim, her lokma boğazımda düğümleniyor. İftarda misafirim vardı tek konumuz buydu.Bu da geçer diyorum ama geçerken yaktığı canlar , bıraktığı derin yaralar.Zeyacım seni okurken yeniden iyiki tanımışım dedim. Öptüm seni

Goksu dedi ki...

Acik soylemek gerekirse , secimlerden sonra olaylari takip etmeyi biraktim cunku her gun haberlerden baska bir dunyayi gostermeye calisanlari, eksi sozlukte Abdullah Gul'un "ne guzel gulumsuyor cok iyi cumhurbaskani olur" diyenleri duyunca inancimi kaybettim.

Bir yerde yaziyordu, fransanin 200 yilda yaptigi aydinlanmayi biz 70 yila sigdiramadik mi acaba...ne oluyor bize...bu kadar mi ozlemini duyuyoruz mandanin...???

nurdan dedi ki...

zeyacım bende "bu da geçer yahu"olayını ilk kez Leylanın evinde okumuş ve şaşırmıştm...geçecek belki biz göremeyz diye arada karamsarlaşsam da geçecek..öyle umuyor ve inanıyorum...
p.s.
senin duyarlılığın keşke herkeste olsa...
kocaman öpüyorum canım

velinkam dedi ki...

Ben ne gazetelere bakmak istiyorum ne haber seyretmek...İçin acıyor , bir yandan kardeşim askerden döndü diye seviniyorum sevindiğim için utanıyorum ...Bilemiyorum....
Umarım son olurlar ..........