19 Haziran 2008 Perşembe

Yaratıcı Pazarlama Fikirleri

Bazı pazarlamacılar öyle bir pazarlama fikri geliştirirler ki fazla bütçeye gerek kalmadan kolayca hedefi tam 12'den vururlar. Ben böyle fikirlerin çıkış anını çok merak ederim. Sevdiğim bir reklam gördüğümde bu fikir acaba nasıl ortaya çıkmış, alternatifleri nelerdi diye düşünmeden edemem.
Bazen de bulunan pazarlama fikri o kadar beğenilir ki işin suyu çıkar. Eskiden gazeteler ansiklopedi ve hediye verirken böyle olmuştu. Artık iş çığırından çıkmıştı.
Geçen hafta ÖSS sınavında bir üniversite üzerinde okulun reklamı olan su şişeleri dağıtmış öğrencilere. İlk düşündüğümde tam hedefe çok güzel bir fikir dedim. Ama seneye bunların çoğalacağını sudan, çikolataya , kaleme , silgiye öğrencilerin kafasını karıştıracak bir çok ürüne kadar yayılacağına eminim.

Son zamanlarda en çok eleştirdiğim reklam Coca Cola her gün saat başı caddedeki direklerden ofise süzülen oldu işte en sonunda oldu sesine artık alıştım ama 3 tane eski kamyonetle Milli Takım forması giymiş gençlerin kendinden bezmiş şekilde caddeden geçişlerine alışamadım. İlk geçişlerinde coşku vardı sonra onlarda sıkıldı bence. Görüntü kirliliği diye caddede tabela bırakmayan belediye bu gürültü kirliliğine nasıl izin vermiş hala anlamadım.Bence Coca Cola maç günleri Milleti coşturucu daha güzel etkinlikler yapabilirdi. Böcekli reklamdan sonra bu eski kola reklamlarını düşündüğüm zaman bir yanlışlık var dedirtiyor insana.

Milli maç fikirleri diyince IGS'nin vitrini hoşuma gitti. Beyaz alana kırmızı bedava kampanyası bence çok iyi düşünülmüş. Yerinde ve zamanında bir fikir. Satış olarak geri dönüşü nasıl bilmiyorum ama ...

Yeni bir reklam mecrası daha başlayacak bence kafelerin önünde sigara içme standları. Ayrıca bu standlarda bir çok aşkın veya arkadaşlığın başlayacağını da düşünüyorum. Şimdi cafe ve restoran önlerine ayaklı kültablaları üretmenin ve onların üzerine reklam almanın tam zamanıdır.

10 yorum:

Tanya's dedi ki...

Zeyacım,

Ayaklı kültablaları süper fikir...ne aşklar doğacaktır ahah..

Sende üstlerine iki sticker koy istersen hehe

zeya dedi ki...

Tanya

haklısın ben etiketliyim onları çaktırmadan.gizli reklam olsun heeheeh

laleninbahcesi dedi ki...

ayaklı kül tablaları bir an önce hayata geçse iyi olur. Önceleri yürürken kapı önlerinde sigara içenlere bir anlam verememiştim. Sonra aklıma geldi. Ansilopedi savaşlarıni hatırlıyorum tam bir çılgınlıktı. Öptüm seni

Cocukla Cocuk dedi ki...

ilk çıkış fikri önemli ve güzel oluyor, taklitler geldikçe sıkılıyor insan

Sebnem'den dedi ki...

çok girişimci gördüm seni zeya...
o senin söylediğin tiplere üzülüyorum bende..canhıraş tepiniyorlar da..enerjileri kalmamış..
bir de şu şaşkında loreal mı elidor mu standı var ya..
içi geçmiş iki kız koymuşlar oraya ne yapar onlar anlamadım..
saç yıkamıyorlar herhalde cadde ortasında

Nane Şekeri dedi ki...

Reklamlarin gucunu asla kucumsemedim.Pazarlama acisindan gercekten onemli.Promosyonlarla desteklendiginde ne kadar fark yarattigini insan izleyebiliyor. Gecen Hafta Eindhoven Wunsel alisveris merkezinde Drop seker promosyonu vardi. Cidden gencler egleniyorlardi.Ufak paketleri dagitiyorlar birde uzerine dans ediyorlar slogonu buymus yiyin ayaklariniz yerden kesilecek :) Bizimkileri baya seyrettim cocuklar cidden cani gonulden promosyonu yapiyorlardi. Bunlarda hersey saatli ZEyacim 3 saat sonra baska bir grup ogrenci geldi devraldilar o sekerler pur nese ile dagitildi ve itiraf ediyorum bende marketten 1 paket aldim :(

Goksu dedi ki...

Bizde biseyin suyunu cikarmak cok meshurdur.Gazetelerin kuponla dunyayi vermeleri unutluacak gibi degil.Bi ara herkesin evi tek tip, gazeteden cikan yemek setlei vardi:)

Su sigara konusunda insallah uygulamadan vazgecilmez.Sigara icenlerle alip veremedigim yok ama bazen gercekten gozleri donuyor , umarim onlar yuzunden kural yikilmaz:)

uygarimizlahayat dedi ki...

Zeyammm pazarlama ile yakından uzaktan bir ilişki var mı güzelim ??? Sen böyle fikirleri başkalarına verirsen kendine alacak patent kalmayacak :)) Kapalı alanda sigara içilmediği için çokkkkkkkkkkkkkk mutluyummm :))) Güzel havada bu kanun çıktı,kışın soğuktan elleri titreyerek sigara içerlerse hepsi sigarayı bırakmaya karar verebilir hehehe, çok acımasız oldum yaaa :)))

zeya dedi ki...

Lale Abla;
Artık çok göreceğiz o ayakta sigara manzaralarını. Tek başına masada oturan da genelde ben olacağım.Çevremde herkes içici de :):):)

Nane Şekeri;
Biizmkiler saatlerce sıcak altında dolanmaktan pek neşeli olamıyorlar :):):)
Reklamın gücü var yaa ben de olsam alırdım kesin :):)

Nalan;
O mavi hani yere atınca kırılmayacak tabaklardan di mi? Ben onları bir türlü sevemedim.

Ugurböceğimleafiyetle;
Ne de olsa mesleğim :):):) Ben de fikir bol valla :):)
Evet kesin üşengeçler ilk elden sigarayı bırakacaklar :)

online mutfak dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.