24 Haziran 2008 Salı

Sıcak havalarda...

Yine Afrika sıcaklarından bahsediliyor ben bütün gün klima altı olmaktan pek sıcağı anlamıyorum. Akşamları hala yorganıma sarılıp yatıyorum. Üst kattakiler bu duruma çok şaşırıyorlar. Ya benim evim soğuk ya kanım az. Yazın topu topu 3 gece yorganı bırakırım ben onda da ayak ucunda durur ya üşürsem diye. Ben farketmeden üşüyüp hasta olacağım diye çok korkarım. Hele cam açık falan terden ölsem yatmam ya uyurken üşüyüp anlamazsam diye.

Sıcak havalarda herkes bol bol su iç sıvı al der ben nedense boş boş su içemem. Bu yüzden susuz kalmamak için yeni içecekler keşfediyorum. Limonlu su, naneli su, şeftali dilimleyerek elde edilen şeftalili su, aynı yolla elde edilen çilekli su masamda kokteyl havası yaratıyor. Gelenler kesin benim sabahtan içmeye başladığımı düşünüyorlar. Bu hafta günde 2,5 litre su 5000 kere tuvalet döngümü tamamladım.

Ben bir de sıcaklarda hatta soğuklarda bile krem süremem. Elimde krem kalırsa delirecek gibi olur 45 bin kere yıkar yine de rahatsız olurum. Ameliyat eldivenleriyle krem süren başka tanıdığınız var mı bilmiyorum. Belki de tek cins benim.
Bu el olayına sıcaklarda büyük yüzük takamamak da dahildir. Bu yüzden sabah takılan yüzük masaya çıkartılır.Masada 5 -10 yüzük birikince toplu eve götürülür.

Sıcak durumlarım böyle işte...

18 yorum:

Sibel Bay dedi ki...

Aynı aynı durumlar aynı:)) Klimadan son durum nedir bende anlamasam da İzmir sıcakları yine de akşam iş çıkışı bile unutturmuyor kendilerini. Seni İzmir'e almak lazım bence!! Hatta bu ciddi bir araştırma konusu bile olabilir yani... Buradan yola çıkar soluğu Dubai'de alırsın hımm merak ettim acaba orada da yorgana sarınırmısın!!
Geçen sene ki yorgan maceralarına çokça gülerken şimdi şaka olmaktan doktora yoluna doğru geçiş yapmaya başladı hihhihi...

zeya dedi ki...

Sibel;
pek soğuk kanlı gördüm kendimi.Cidden beni bir araştırmalı :):):)

Unknown dedi ki...

dışardakiler çok sıcak diyor ama sıcağa dayanamayan ben henüz daha kliamayı hiç çalıştırmadım. Sanırım ceviz ağacının etkisi var bunda. Arka taraf püfür püfür.
krem olayına anlattığında da çok şaşırmıştım. Ellerin kırışırsa nolcak peki kuruya kuruya)). Ama yüzük olayında aynı senin gibiyim.
öptüm seni

zeya dedi ki...

Lale abla;

nereden aklıma getirdin şimdi ellerimin kırışacağını. Ya kırışırsa ne yapsam ben?????

Tanya's dedi ki...

Zeyacım,

Dün odamda bulunan klimayı söktürdüm..tepeye bir fırfır takdırdım..çok mutluyum..

Su hayatta içemem..napıcamı bilmiyorum..lushta cok güzel el kremleri var diim ben o zaman sana..hafifcecik..hissetmiyorsun bile..

ben uyurken yorgan diil ama mutlaka birşey örtmeliyim ve hava da girmemeli içeri..hahayt..zavallı sevgili..börtüyor tabi...

Unknown dedi ki...

Zeyaa bence ameliyat eldiveninin içindeki pudra kremden daha kötü:))
yorgan olayı bende de aynı, eşim isyan etmese ben de yatarım yorganla:)

zeya dedi ki...

Tanya;

o fırfırları bende çok seviyorum.
Benim sevgili pervane hastası. Çevresine pervaneler diziyor laptopa, masa üstüne, koltuk yanına. Fır fır oluyoruz haliyle :)

zeya dedi ki...

Evrim ;

şimdi bak eldiven ters çevrilir ele takılır el o şekilde yıkanır kurulanır sonra krem sürülür. Boşa cinsim demedim ben :):):)

Galiba biz yorgan yüzünden evlenmiyoruz buldum işteeee :):):)

zeya dedi ki...

Evrim ;

şimdi bak eldiven ters çevrilir ele takılır el o şekilde yıkanır kurulanır sonra krem sürülür. Boşa cinsim demedim ben :):):)

Galiba biz yorgan yüzünden evlenmiyoruz buldum işteeee :):):)

Goksu dedi ki...

Gel bak Dubai'ye , tam bize gore.Simdi hava 35-40 derece ama hic sikayet etmiyorum:)

zeya dedi ki...

Nalan Yaz kış sıcak süper :):) Tam benlik de sıcak sevmez sevgili ne olacak????

Ece dedi ki...

Ayyy..okurken bunaldım vallaa.Dışarıda kar yağsa,benim camım hiç değilse aralık olmalı uyuduğum odada.
Elektrikli battaniye ser kendi tarafına, bırak sevgili diri kalsın.N'aapıcan pişmişini?
Ameliyat eldivenlerinin içi pudralı olmayanları da var canım.Elimde krem duygusu beni de çok rahatsız eder.Ama su bazlı nemlendiriciler de var.Lâlenin dediği gibi, kuru bırakma ellerini.
Hadi bak, bi sürü çözüm sana:)
Sevgiler

zeya dedi ki...

Sevgili Ece;

Teşekkürler;
Elektrikli battaniye iyi fikir kış için düşünebilirim.

Çözümler için teşekkürler!!
Öpüyorum :)

Nane Şekeri dedi ki...

Ayy bizim kuzen Müjü gibisin. Evlendiğim senenin yazında Bayramoğlu yazlıktaydım.Müjü ile aynı odayı paylaşıyoruz.Sıcaktan pörtlemişim kapı pencereyi kapattığı gibi klima açmak ne mümkün o da yetmezmiş gibi yorgan ile yatıyordu. Deliriyordum.yorganın altınada hırka ve çorap ikilisi ile girerdi.. Hatırladım ter bastı

zeya dedi ki...

Naneşekeri;

Üşüyenin halinden üşüyen anlar.Kız haklı valla :):):)

Adsız dedi ki...

sevgili zeya,
sanki biri beni anlatıyormuş gibi okudum yazdıklarını..bende çok üşüyorum geceleri yorganımdan asla vazgeçemiyorum..
su içmek için kendimi zorluyorum..sabahtan beri bir şişe suyu bitiremedim yinede..

sevgiler

merve

zeya dedi ki...

Merve Hoşgeldin !!

Yalnız değiliz normaliz biz de prenseslik var hassasız ondan :):)

su için bulamadım bak bişey :):)

online mutfak dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.