8 Haziran 2008 Pazar

Power Plate nedir?



Özel istek üzerine power plate yazısı geliyor:

Bundan 3 sene önce esmeye başladı evde power plate rüzgarı. stüdyo açılmadan önce eve alındı hepimizin üzerinde denendi. Benim midem bulanmadan, kusmadan yaptığım tek spor olarak kayıtlara geçti. Nedense diğer her tür spor benim yeşil olup kusmamla sona eriyordu. Tüm titremeye, sallantıya rağmen hiç sorun yok.
3 yıldan beri Bağdat Caddesinde 352 numara'da abimin power plate stüdyosunda spor yapıyorum. Tabii çeşitli aralıklarla. Her aradan sonra ilk yapış tutulmalarla sonuçlanıyor ve bir daha ara vermeyeceğim sözleri veriliyor. Ama her tatil, her yoğun dönem bir araya sebebiyet veriyor.

Power Plate titreme usulü ile çalışıyor. Üzerinde yaptığınız hareketler normalin kat ve kat üzerinde etki ediyor. Üzerinde her hareketi ilk seanslar 30 saniye daha sonraki seanslarda 60 saniye yapıyorsunuz. vucudunuzun şekillenmesinin dışında 10 saniyenin bile ne kadar uzun sürdüğünü öğrenmiş oluyorsunuz. Özellikle miğde hareketlerinde 1 saniye bile insana yıllar gibi geliyor.

Isınma, bacak, kol, miğde ve kalça hareketleri sırası ile 1 veya 2 dakika yapılıyor. Olayın dakikalarla hesaplanmasından çok kolaymış gibi bir fikir oluşmasın resmen süründürüyorlar.
İlk seanstan sonra kaslarınızın nasıl çalıştığını tutulan kaslardan anlıyorsunuz. 5 dakika hareket yapıp insanın parmak araları bile tutuluyor.

Benim en sevdiğim kısım en son yapılan masaj kısmı. Öylece boylu boyunca yatıyorsunuz üzerine bacaklarınıza masaj yapıyor. Ben selülitlerimin o anda kırıldığını hissediyorum ama aslında yaptığım bacak hareketlerinden olduğunu söylüyorlar. Sanırım haklılar sadece masaj yapmak pek işe yaramıyor.Denedim gördüm.

Power plateden verimli sonuç almanın en önemli yanı hareketleri doğru biçimde yapmak, bilinçsizce kullanıldığında yanlış yerlerden çıkan kas, sakatlanmalar ile sonuçlanabilir. Bu yüzden spor boyunca Burcu ve Cihan gözünüzü 1 dakika bile üzerinizden ayırmıyorlar. Kaytarmaya hiç izin vermiyorlar. Patronun kardeşiyim kariyerinle oynarım ben bu hareketi yapmam tehditleri bile hiç işe yaramıyor.

İlk seanstan sonra sonucu siz 5 seanstan sonra etrafınızdakiler farkediyorlar. Özellikle beslenme önerilerine uyduğunuzda gözle görülür sonuçlar alıyorsunuz. 15 seanslık paketten sonra vucudunuzdaki farkı rahatlıkla görebilirsiniz. Matemetiksel sonuçlar için Burcu içerde yağ, kas ve su oranınızı gösteren ölçümlemeler yapıyor. Her ay yapılan ölçümlemelerle matemetiksel farkı da görmek mümkün. Ben her seferinde ölçülmeyi unutuyorum. Ama farkı gözümle görüyorum. Şimdi yanımda olsaydınız kol kaslarımı pazımı sıkıp gösterirdim :):)

Power plate'de her hareketin sempatik bir ismi var ama isimleri gibi sempatik değiller. Şefkat, beterin beteri, hipnoz bunlardan bir kaçı. Süründürüyorlar resmen.

Benim belalım miğde hareketleri kabus gibiler valla, geçmiyor 1 dakika miğde kasları yanıyor, Burcu yada Cihan ya bırakırsan oyarım der gibi gözünün içine bakıyor. Süreki dakiada gözüm son 10 saniye 10 yıl gibi geçiyor, hiç bitmeyecek gibi. Topu topu 2 dakikacık sürüyor ama insan 2 dakikanın değerini anlıyor.

Power platein ardından genelde herkes yan tarafa geçip ağırlıklarla çalışmalar yapıyorlar. Ben tam o an ortadan kayboluyorum. Miğdem bulanır, çok yorulurum,işe geç kalırım gibi bahanelerim var. Aslında o tarafı da yapsan daha etkili sonuçlar alacağım kesin. Seans arkadaşlarımdaki farkı görmek bile beni mutlu ediyor. Özellikle uzun süre aynı seansta birlikte çalıştıklarımda çok fark görülüyor.

Denemek isteyenler eğer 216 4780655'i ararlarsa ücretsiz deneme seansına randevu alabilirler. Çünkü power plate anlatmakla olmuyor, üzerine çıkıp bir titremeden insan etkisini anlayamıyor.
Özellikle benim gibi uzun süre spor yapmaktan hoşlamıyorsanız tam kendinize uygun bir spor olduğunu göreceksiniz. Spor yapmayı sevenler dahasını isteyenler için fazlası zaten var, onların bir bahane bulup yan tarafa geçmeden kaçmalarına gerek yok :):)


Ben Salı Perşembe ve bazen C.tesi sabahları 9:15 seansında ve akşam iş çıkışları kahve sohbet seanslarında orada oluyorum. Eğer gelirseniz abim Kazım hocaya kendinizi mutlaka tanıtın, size Zeya torpili 3 set fazla miğde çalıştırsın :):):)



İşte AGC ekibi böyşeşirin durduklarına bakmayın antreman sırasında canavar kesiliyorlar :):)




30 yorum:

Cocukla Cocuk dedi ki...

Zeya'cım evimizin(izmit) çok yakınında bir stüdyo açıldı, daha gidip bakmadım fakat ilanlara bakıp düşünüyordum. Bu yazı iyi oldu benim için teşekkürler

laleninbahcesi dedi ki...

hehehehe teşekkür ederim ben almayayım. Ben koruya giderim. Hem manzarası da var. Şaka bi yana aslında harika bir şey.Evde yapanlar da var ama , ev de yapılabilecek bir şey olduğunu sanmıyorum. Keşke yakın olsaydı bana salon. Öptüm seni

angel dedi ki...

Hep üşendiğim bişeydir spor yapmak
hele ki mesaiye binerse,hepten kasar beni:)
Spor anlayışım,yüzme ve işten eve dönüş yolunda yürüyüş hepsi budur:)
Sevgiyle..

deep note:Ela gözlü adam düşüncelerinde yalnız değilsin:)
bi çok kişi senle aynı frekansta ;)

Esra :) - kadincablog.blogspot.com dedi ki...

zeya'cım yazı için çok teşekkür ederim. Süper bir şeye benziyor anlattıklarına göre peki eve alınsa falan başarılı olmaz mı illa bir gözetmen kontrolünde mi yapmak gerekiyor?

zeya dedi ki...

Sevgili çocukla çocuk;
Gidip bir dene eğer seversen devam edersin. Eğer bel fıtığı veya sırt rahatsızlığın varsa mutlaka önce doktoruna danış
Sevgiler

Lale abla;
Koru daha güzel valla resimleri gördükten sonra :)

Angel;
Sen nasıl mutlu oluyorsan öyle güzel :):) Boşver ela gözlü adam fanatiklerini :):)

Esra;
Bizim evde var ama kendi kendime yapınca aynı etki olmuyor nedense, hareketleri yaparken birisinin dışardan görmesi lazım bence. Etkiler çok hızlı olduğunda yanlış etkiler kalıcı sonuçlar bırakabilir.
Bir de alt katları pek fena sarsıyor bu alet :)

Tanya's dedi ki...

Zeyacım,

Aaa..ben titreşemem..beni de bozar..ben yaparım yogamı bide yüzerim..

Özledim valla okumayı

zeya dedi ki...

Tanya hoşgeldin :):)
Nasıl geçti? Dur gelip okuyayım yazdıysan.
Titreme sen yap yoganı iş buz şarapları daha iyi :):):)

Adsız dedi ki...

selam hayırlı günler...siteniz çok güzel siteme her zaman beklerim :D

uygarimizlahayat dedi ki...

Canım ne güzel anlatmışsın çok tatlısın yaaa, valla bende çok merak ediyordum, sayende bayağı bilgi sahibi oldum, bende gitmek istiyorum ama bakalım, öpüyorum seni kocamannnnn...

uygarimizlahayat dedi ki...

Canım ne güzel anlatmışsın çok tatlısın yaaa, valla bende çok merak ediyordum, sayende bayağı bilgi sahibi oldum, bende gitmek istiyorum ama bakalım, öpüyorum seni kocamannnnn...

uygarimizlahayat dedi ki...

Canım ne güzel anlatmışsın çok tatlısın yaaa, valla bende çok merak ediyordum, sayende bayağı bilgi sahibi oldum, bende gitmek istiyorum ama bakalım, öpüyorum seni kocamannnnn...

zeya dedi ki...

Sevgili ugurböceğimleafiyet;
Teşekkürler :) Öpüyorum ben de

Adsız dedi ki...

Yaşasınnn power plate diyesim geldi yazıdan sonra.. Ben de titretmek istedim kendimi zeyam :))

öpüyom yanaklarından.

sevgiler en kocamanından
http://www.misssgibi.com

zeya dedi ki...

Zerrin hoş geldin. İtalya anılarını okuyorum Floransayı heyecanla bekliyorum :)

Bir de deniz fasıllarını çok kıskanıyorum :)

Öpücükleeer

Nane Şekeri dedi ki...

Bundan seneler önce bir yağ tulumu olmadan çok önce üniversite zamanı 5-6 kilo aldım.Annem indirimli diye hafta içi sabah seansına giderken ona katıldım.İçimden şimdi menepozlu bir sürü g.. göbek hatun rahat rahat çalışırım dedim ve yanıldım valla allah sebi inandırsın 3-4 dk hareket süresi bana mısın demiyorlardı ben 1.5 dk pas diyordum 2 ay sonra bende o kıvama geldim ama ....

Sebnem'den dedi ki...

akşam 21den sonra varsa seve seve giderim ya...önce power plate arkasından meyva yada şarap:))
hehehee..
bizim şarap buluşmalarımıza gelseneeeeeee....

zeya dedi ki...

Nane şekeri
spor emek istiyor nedense ben o emeği spora değil yemeğe vermeyi daha çok seviyorum :):):)

Şebnem
gece 11:00 bazen 12:00 'ye kadar açık. Süper bir plan önce power plate abime meyve diyip sonra şaraba kaçamak :):):) Geceler uzun sevgililer maça bağlandı yapalım bir plan :):):)

Adsız dedi ki...

Zeya'cım çok cazip geldi bu power plate işi. Saatler süren egzersizlerden hoşlanmıyorum hiç. Yapabildiğim en uzun egzersizleri yogada yapabiliyorum. Bakalım bizim buralarda var mı bu power plate olayı. Bir de zaman lazım tabii ekstradan. Öptüm, sevgiler :)

zeya dedi ki...

Sevgili Rüzgar;
10 dakika da bitiyor spor işi. Bir araştır bakalım var mı sizin oralarda.

Goksu dedi ki...

Offf cok ince bir yarama bastin.Burada gecen yaz acaip yoga yapiyordum ama sonra cok kotu saldim:(Kilo almadim ama kolsuz bi sey giydigimde el sallamamam gerkiyor ki yollarim sallanmasin:))

Super bir spor oldugunu bende burada yapan baska bir arkadasimdan goruyorum.Bi de ilerisi icinde harika bisey , yaslaninca da sarkmayi onluyor bildigim kadariyla!

Ben geldigimde acaba abin bana hizlandirilmis kur duzenler mi?:)

Opuyom kocaman!

Nalan

zeya dedi ki...

Nalan eveet geldiğinde intensivo yaparız power plate.

O kol durumu tuz silkme olayında da pek fena oluyor :):):)

öpüyorum :)

Sebnem'den dedi ki...

ZEYACIĞIM,VERDA SÖYLEMİŞTİ BANA..BÜYÜK CLUB'DE Kİ KADINLAR ASLA YEMEĞİNE TUZ DÖKMEZMİŞ!!!
AKLIMA O GELDİ..
NEDEN ACABA:))

zeya dedi ki...

Şebnem onlar çözmüş hayatın gerçeğini hehehe

Adsız dedi ki...

ben bu konunun kol sallama ile ilgili bölümlerini pek sevdim:)))
by by ve tuz dökerken cidden bir felaket..Hazır bu konulara değinmişken bu "sarkıt" hallerin ameliyatı ile ilgili bilgide verebilirsin diye düşünüyorum..
lütfennnn.....:))))))
Birde soru...Bu sporu yapabilmek için kilo önemlimi, mesela 90 kilo ve üzeri yapabiliyor mu??
kocaman teşekkürler,sevgiler balkahveden

zeya dedi ki...

Sevgili balkahve
Ameliyat mı? Yok hiç gerek yok. Sporla ve doğru beslenme ile herşey mümkün :):)
Kilo sınırlandırması yok. Zaten başladıktan sonra o kilolar tarih olur bence Öpüyorum :)

Sibel Bay dedi ki...

Burda denenmişi ve pes etmişi var(:
İnanılmaz bir titreme şekilli zayıflama hali. Şöyle bi bakınca hele ki yaktığı kaloriyi de düşününce "yok artık" demiştim. Taa ki durduğum yerde terlediğimi ve yanar şekilde yağlarımın kaşındığını hissedince işin ciddiyetini anladım.
Söylediğin gibi ara verilmese o yanmalar çekilmez her seferinde ama ben de sık sık kaytaranlardanım.
Ahh ah bi abi şart başaa:(( Eksikliğini her zaman hissettim.
Sevgiyle...

Adsız dedi ki...

merhaba arkadaşlar.benim bir sorum olacak. izmit yahyakaptanda oturuyorum . power plate burda nerde var .bilgi verirseniz çok sevineceğim.

Adsız dedi ki...

ben power plat çalştıran ve çalışan biri olarak bukadar abartmaya gerek olmadığını düşünüyorum insanları teşvik etmekten çok korkutmaya yönelik bi yazı olmuş bence birazda faydalarını anlatarak insanları bilgilendirmenizi isterim.

avrupapowerplate dedi ki...

http://avrupapowerplate.blogspot.com/

Adsız dedi ki...

merhabalar ben öyle kolay kolay kilo verebilen biri değilim üstelik guatr hastasıyım. powerplate ve diyet ile 7 kilo verdim ideal kiloma yaklaştım. hem kilo verdiğim için hem de kaslarım güçlendiği için kolay kolay yorulmuyorum ve çok zinde hissediyorum kendimi. altı haftada 7 kilo gayet iyi bir sonuç herkese öneririm.