13 Haziran 2008 Cuma

Kitap alışkanlıkları

Uzun zamandır okuduğum kitapları yazmıyorum. Bu hafta sonu vaktim olursa yazacağım. Benim sürekli okuma ve hiç okumama dönemlerim var. Sanki açılır kapanır şalter gibi değişiyor bu dönem.
Kitapların ön sözlerini okumayı sevmiyorum. Nedense her seferinde okumaya başlayıp sonra sıkılıp atlıyorum. Kötü bir şey mi?
Öykü okumayı sevmediğimi keşfettim. Nedense bende bir yarım kalmışlık yaratıyor. 2. öyküden 1. öykünün karakterlerine alışıp sıkılıyorum. Genelde sadece ilk 2 öyküsü okunmuş öykü kitapları duruyor evde.
Öyle alıp şiir okumayı da sevmiyorum. (Burada Nalan'ın kulakları çınlamalı :)) Şiiri yerinde ve zamanında az doz seviyorum.
Şimdilerde yeni bir huy çıkardım kitabın ortalarına geldiğimde son sayfalarına bir göz atıyorum. Beni neler bekliyor diye. Eskiden kitap kapaklarını bile okumazken şimdi bu huyu seviyorum.
Baş ucuma kitap kuleleri yapıyorum biir gece uyurken üstüme devrilecek diye korkuyorum.
Bir yazarı beğenirsem onun tüm kitaplarını okumadan bırakmıyorum. satır aralarında diğer kitapları bulmak hoşuma gidiyor.
Şimdilerde oradan buradan okumalar yapıyorum. Farklı diller karışıyor. Her gece kuleden başka bir kitap çekiyorum. Hele yanında sıcak bir çay yada bol sütlü bir neskafe varsa işte o anları çok seviyorum...

4 yorum:

Goksu dedi ki...

Zeya'cim, benimde oyle dli ibi kitap okudugum ve sonra elimi kitaba surmedigim donemlerim.Hep dusunmusumdur niye diye sonra kendimce soyle bir sey buldum.Bir suru kitabi okuyup acligimizi gideriyoruz sonra o okuduklarimizi hazmetmek icin bi muddet kitap okumayip tabiri caizse gevis getiriyoruz:)

Siir ne yazik ki sevemedim.Ya itiraf ediyorum , kendim okuyunca anlayamiyorum.Yasamdan dakikalardaki siirleri onlar okuyunca seviyorum ama:)

laleninbahcesi dedi ki...

ben şimdi okumama dönemine girdim ve bir kitap kulesine sahibim şu anda aynı dediğin gibi.
Yazara takma durumları da aynen. Bazen hayal kırıklığına uğrasam da. Aynı tadı alamasam da. Nalanın gelmesine az mı kaldı ne )). Öptüm seni
not- ebruyu mutlaka getrtmeliyiz o tarihte ne yapıp edip

Cocukla Cocuk dedi ki...

Kitap kulelerini bende yapıyorum başucumda, bazen kulede aylarca bekleyen ilk bölümleri okunup başkasına geçilmişler olabiliyor, bitmeden de kaldıramıyorum o kuleden. Şiir konusunda aynıyız, öyküyü ise severim. Öyküler arasında aralar verdiğim oluyor tadına varmak için.

zeya dedi ki...

Nalan
geviş getirme konusunda çok haklısın :):):)
Ben de şiiri başkası okuyunca anlamıyorum :):):)
İyi yolculuklar sana

Lale abla;
Okuma dönemleri güzeldir. Hele bir ktabı elinden zorla bırakmak her fırsatta 2 satır okumak :):)
Ebru2yu cidden getirmeliyiz.

Çocukla çocuk
Ben de okumadan kaldırmıyorum sonra bazı kitapların sonunu getiremeyeceğime karar verince kuleler iniyor :):)