5 Şubat 2008 Salı

Deli miyim neyim?

Her insanın sinir olduğu küçük bişeyler vardır. Bir anda beni delirtebilen ufacık şeyler. İşte onlardan bir kaçı...

1) Maillerde v yerine w yazılması. Ne yazarsa yazsın soğuyorum okumuyorum. İsterse en önemli mail olsun. Umursamıyorum.
2)Telefonlarını kendileri aramayıp bağlatan insanlar. Telefonu açıyorsunuz birisi bir dakika diyor ve bekliyorsunuz. Ben çat diye kapatıyorum telefonu 2 saniye bile beklemiyorum. Gıcık mıyım evet.Ama bilen var mı insanlar neden kendi telefonlarını açmazlar. Haklı bir durumları varsa artık kapatmayacağım söz.
3)Alışveriş yaparken dibimde biten ve her baktığım ürünün bir de şu rengi var, bir de düz yakalısı var diye açıklama yapan tezgahtarlar. İlk bakışımdan sonra anlaması lazım açıklama istemediğimi ama koşarak kaçıyorum öyle yerlerden.
4)Hiç igilenmeyip birbirleriyle kavga eden, dedikodu yapan tezgaharlar. Dükkana müşterimi girdi eşek mi girdi umursamayanlar. Geçenlerde cadde de bir oyuncakçıda iki satış görevlisi frizbi oynuyordu tezgahların arasında sinip kaldım. Suratıma frizbi çarpması en korktuğum şeydir.Nefret ederim o oyundan zaten. Avaz avaz bir durun ben geçeceğim diye bağırdım da durdular. Garip olaylar hep benim başıma mı geliyor. Bana da yaranılmaz ilgide istemem ilgisizlikte işleri zor valla.
5) Bir de kanka olduğum çiçekçilerin önünden çiçek almadan geçme stresi var. Tanımasınlar diye peruk falan takacağım yakında. İnsan her seferinde çiçek alamaz ki. ayda yılda bir kez belki. Caddedeki bilimum çiçekçiler ben geçerken abla al diye elime tutuşturuyorlar.
Her seferinde bir bahane. Deli miyim neyim strese giriyorum. Birde bunun meyveci, enginarcı, versiyonları ve selpakçı çocuk olayları var. Anlatsam içiniz bayılır.
6)Restoranlarda yemeğin yanlış gelmesi. 10 kişilik masada hep beni bulur ama neden mutlaka yemeğin bir yerini değiştirip insanların kafasını karıştırırım. Üzerine başka sos, yanına patates değil domates gibi istekler yüzünden yanlış yemek yerim.
7)Dolmuşta orta sıraya oturmak ve milletin parasını vermek. Zaten düz otururken midem bulanır bir de sağa dön para sola dön para bir gün para üstü yerine birinin üzerine çıkaracağım.
Hep en arkada otururum. Hatta yan dönemem en son Ebrucuk'a açıklama yaptım. Kızcağız konuşurken kafam önümdeydi yol boyunca küstüm sanmasın diye.
8)Kaldırımı boydan boya kapayıp sohbet edenler ve yol vermeyenler. Delirtirler beni. Benim bir üst modelim Vedat alışveriş merkezlerinde alışveriş arabalarıyla yolu kapatanlara delirir. Çarpışan araba kullanır gibi çarpar millete asabi asabi. Tencere kapak gibiyiz işte...
9)Sinemada konuşanlar ve çat çat mısır yiyenler. Özellikle cep telefonunu kapamayanlar. Sürekli dönüp bön bön bakarım filmi falan kaçırırım. Bu yüzden evde film seyretmek gibisi yok.
10)Trafikte yerli yersiz korna çalanlar. Özellikle yeşil ışık yanar yanmaz. Önlerine geçip yavaş yavaş gidesim gelir. Hatta durup ne var ne oldu diye sorasım. Kırmızı ışıkta en önde duran insan bazen dalarmış o yüzden o kornalar yararlıymış derler. Ben bilmem sinir olurum...

Var mı sizinde delirdiğiniz ufacık bişeyler?

24 yorum:

nergisce dedi ki...

tezgahtarlar ve kornacilar :) hakkinda yüzde yüz haklisin, özellikle tezgahtarlar konusunda ben kac kere tartistigimi bilirim magazalarda, kac kez begendigim birseyi tezgahtarlara sinir oldugum icin almadigimida...egitim kampinami gönderilmeli hepsi :):)
sevgilerle

laleninbahcesi dedi ki...

hepsine ama hepsine katılıyorum. Geçende Zuzla bir mağazaya girdik, çok beğendiğm hırkayı alamadım. İki tezgehatar kız, sanki mağaza sahibine düşmandı. Satmamak için ellerinden geleni yaptılar. Zuz düşünebiliyormusun burası benim olsa mesela ve böyle çalışanlarım dedi. Hele dolmuşta orta sıra meselesi. Pazartesi zaten ellerim doluydu, bi de para ver üstünü al, arkaya uzat. Bak gerildim yine, nereden aklına geldi bunlar. Sevgiler bıraktım sana

Adsız dedi ki...

Canımın içi zeyam,

hepside beni ifrit eden şeyler. O telefonla arayıp bekleten şahsiyetlerin telefonlarını bende kapatıyorum. Yani onun zamanı süpper önemli ama sen bekleyebilirsin mesajı. AMa ben bir müşterimi kapata kapata terbiye ettim.. hehehe :)

Ben bir de yaya halde yoldan karşıdan karşıya geçerken arabanın içindeki yol veriyor ya yol vermesi gayet kibarca ama o yol verenlerde klasik bir el hareketi var hadi geç geççç ifadesiyle.. tam tarif edemiyorum. İşte o harekete ifritim. Hatta durup bana o hareketi yapana bende hadi geç geç işareti yapıyorum. Hani böle bilekten geç geç işareti bildinmi? :))

Öpüyom zeyam.. bak yine sinirlendim.. :)))

www.misssgibi.com

zeya dedi ki...

Sevgili Nergisce;
Dükkan sahiplerinin işinin başınd aolması veya iyi mağaza müdürleri alması gerekiyor. Satış görevlilerinin de işini severek yapması. aman ne çok şey istedim ben böyle :):):)

Sevgili Lale Abla;
Evet bir de satmak istemeyenler var. Aslında bir web sayfası açsak isim vererek bu tecrübeleri yazsak dükkan sahipleri okuyup görse :):)

Sevgili Zerrin;
Bende aynı mesajı alıyorum benim vaktim değerli sen bekle. İyi yapmışsın bir kişi bir kişidir.
Arabayla geç geç olayına henüz takmamıştım şimdi sendne öğrendim takarım.
Bahar planlarında bir gelişme var mı?

deger dedi ki...

Merhaba,

Sayfanıza sevgili Moonsun'dan ulaştım.

Ve...Çok şaşırdım, çünkü sanki beni anlatıyordunuz. Genelde sayfalarını ilk okuduğum kişilere, hele hanım iseler, yaşım da biraz ileri olduğundan, yanlış anlaşılmaktan korktuğum için yorum yazmaya çekinirim. Ama size yazmak istedim, çünkü toplum içinde aynı duyguları paylaşıyormuşuz. İnanın ki hepsi maalesef eğitimsizlikten, ve uzun yıllar önce, doğu taraflarına yapılması gereken yatırımlar İstanbul ve çevresine yapıldığından, oradaki insanlar da ekmek peşinde İstanbul ve çevre illere dağıldığından, kendini yetiştirebilenlerin haricindekiler, böyle sinir olacağımız durumları ortaya çıkarıyorlar.
Sinirsiz ve mutlu günler dileklerimle,
Degree.

Esra :) - kadincablog.blogspot.com dedi ki...

yok yok ne delisin, ne sinir ne de gıcık çok çok haklısın hatta

zeya dedi ki...

Sevgili Degree;
Hoşgeldin !!
O kadar haklısınız ki yorumlarınızda. Sevgiler

Sevgili Esra;
Teşekkürler hak verdiğin için. Aslında hepsi ufacık şeyler ama insna bazen takıyor işte :):)

Ebru dedi ki...

Var ya, 4 nolu maddeyi okurken çok güldüm.. 3 nolunun çok daha şiddetlisini ben yaşıyorum. Bu tezgahtarların dibimde dolaşması ve sürekli gereksiz yardım talepleri beni cidden delirtiyor. Kaç kere tersledim ama yok faydası. heralde bunlara dükkan sahipleri diyor yakından ilgilenin diye bunlar da olayın mantıgını çözememiş olanlar...

zeya dedi ki...

Ebru;
Frizbiler burnumun ucunda uçuştu durdu tırstım :):):)
Neredesin bu hafta anadolu avrupa??

Gözde dedi ki...

Allahım, Allahım... Okudukça "Bende, uufff evet yaaa, haklısııın, dimiii" diye tepkiler verdim :)
Şu tezgahtar mevzunda yazdığın 2 maddeye sonuna kadar katılıyorum. Birde üşenen tezgahtarlar var ya onlarda delirtiyor beni, sanki işi o değil, "Diğer mağazalarınızdan sorar mısınız" dersin, "Yok diğer mağazalarımızda da" der... Ya nerden biliyosun, bak bir bilgisayarından, bir ara, eline mi yapışacak!Değil mi ama. ??
Trafik konusunda da sol şeritten 60la gidenler ve ters yöne girenler beni benden alıyor. Hadi ordan 60la gidiyorsun, selektördende mi anlamıyorsun da çekilmiyorsun... Ters yönden gelen biriyle karşılaşırsam da yer olsa da kapatır yol vermem, ben kendi evime gelmek için 3 sokak dolaşıyorum, sende dolaş der, el frenini çeker, gerekirse kontağı kapatır beklerim...

Oh be rahatladım valla, içimi döktüm :)
Sevgilerrr
Gözde

cumbada dedi ki...

Nasılda hislerime tercümansın o tezgahtarlar varya!!! hani senin potansiyel suçlu imişsin gibi tependen bakarlar...Sinir olurum. Hele birde mağaza indirimde ve çok kalabalıksa...Birde trafik konusu varki sorma gitsin.. bursa dan sevgiler..

Goksu dedi ki...

Su dukkana girdiginde essek mi girdi , musteri mi girdi belli degil kismina cok guldum:)

Al benden de o kadar...

Adsız dedi ki...

evet evet sana katılıyorum zeyam....hemde tüm maddelerine :)
kocaman öptm
nurdan

zeya dedi ki...

Sevgili Cumbada;
Trafik olayı bambaşkadır :):)
Her an herkes delirebilir. Teşekkürler yorum için :)

Sevgili Nalan;
Benim dükkan maceralarım bitmez :):) Tezgahtarlara sorsan onlard abenden şikayetçidir belki de :)

Sevgili Nurdan;
Teşekkürler

Moonish (moonsun) dedi ki...

Ben de su pesinde dukkana girer girmez dibinde biten tezgahtarlara sinir oluyorum, yardim isteyince ortalikta olmayanlarda cabasi...
Frizbi oynamalari da iyice barti olmus :((

zeya dedi ki...

sevgili Moonsun;
hep beni mi buluyorlar bilmem :):)
Ben USA'deyken dükkana girince en sevimli halleriyle günaydın bugün nasılsınız demelerine de takmıştım. Yapmacık bulurdum.
Bana yaranılmıyor :):)

Cocukla Cocuk dedi ki...

Bizde deliyiz o zaman , listenin nerdeyse hepsi hakkında aynı duygulara sahibiz.
su frizbi beni güldürdü ya, ilk kez duydum bçyle bir gariplik, ayrıca kafama top gelir diye korkarım hep, hep de gelir bulur beni
trafikte yersiz kornalar için ; biraz hınzır bir çözümüm var, o korna çalıdıkça ben yavaştan alıyorum tabi her zaman değil, sakın istanbul trafiğinde denemeyin bir de bunu.

zeya dedi ki...

Sevgili Çocukla çocuk;
Benim top korkumda vardır ve hep beni bulur :):)
Bend etrafikte aynı şeyi yapıyorum. Bir gün bir taksici levyesiyle saldıracak sanırım :):)
Bir de çok korna çaldığınd acamı açıp acemiyim napim diyorum :):) 14 senelik ehliyetim var aslında hehehe :):):)

Unknown dedi ki...

grrr anlatmaya kalksam sayfa yetmez ama sen deli falan değilsin. Senin sinir olduğun şeylerin hepsine katılıyorum, son günlerde trafikte arabadan inip birinin boğazına sarılmamak için zor tutuyorum kendimi o kadar dertliyim yani...

zeya dedi ki...

Sevgili Evrim;
Normal olduğumu bilmek güzel yada hepimizin deli olduğunu :) Sakin olmak lazım trafikte aslında ama nasıl :):)

uygarimizlahayat dedi ki...

Zeyacım şuan yerlerdeyim, gülmekten kendime gelemiyorum, hep kendimi gıcık zannederdim, acaba sorunlumuyum diye düşünürdüm ama tüm maddelerde uymaz ki canım, hepsine hepsine hepsine katılıyorum...Sen çok yaşa emi :))))))

zeya dedi ki...

Sevgili ugurböceğimleafiyetle;
Hepimiz normaliz yaşasın !!!

velinkam dedi ki...

Ayyy çok bu yazdıkların beni de çok sinir eder zaten sinir olmayan yoktur heralde hele dolmuşta bir de omuzuna tık tık vururlar....O taksi olayı komikti :)) Söylesene midem bulanıyor diye ben de bır bır bır bır konuşuyorum iyice için bayılmıştır :))))

öptümmmm........

Adsız dedi ki...

neden bu kadar takıntılısınız kı??
tezgahtarlara takmanıza bır anlam weremedım zaten! kımse uyuz bır musterıye habıre sunuda denemek ıster mısınız su modelıde war demek den hoslanmaz zaten.. patronları nasıl emredıyosa ole dawranıyolar.. bıkac sorumsuza rastlamıs olmanız butun tezgahtarlara hakeret edebılcegınız anlamına gelmıo..