1 Şubat 2008 Cuma

2 resim arasındaki 25 fark


Yukardaki 2 resim arasında sizece kaç fark var?Neredeyse 25 kilo fark var. Eski yazı günü geldi. İşte eskilerden kilo özgeçmiş yazım ama bu sefer resimli. İnanılır gibi değil di mi??? Hala kilomu koruma savaşları sürüyor tabii.

23 Mart 2006 Kilo Özgeçmişi
Bu hafta diyetisyenimden mezun oldum.Yaşasın.ama bu sağlıklı beslenme durumunu pek sevdim.Diyet yaptığımı farketmeden kilo verdim. Eğer zorlanmadan kilo vereceğiniz bir diyetisyen arıyorsanız size Sevinç Akdur'u kesinlikle öneririm.
Yine alıştığım biçimde beslenmeye devam ediyorum. Miğdem hiç bulanmadan 2 ay geçirdiğim için çok mutluyum. İstediğim kıyafetlere girebildiğim için de.

Ben küçükken çok zayıfmışım.Hatta hatırlıyorum annem bir gün beni giydirirken panik olmuş doktora koşmuştuk.Belimin iki yanında çukur var diye.Doktor zayıflıktan demişti annem ki doğum kilolarını hala verememiş etine dolgun bir anne olarak bayağı utanmıştı.

Bu tok evin aç kedisi olaylarım bayağı sürdü.Kollarım ve bacaklarımda gıda eksikliğinden pütürler bile çıkmıştı annem deliye dönmüştü.Bana 2 lokma yedirmek için tüm mahale madara olurdu.

Sonra ne oldu bilmem bir anda bir değişime girdim.12 yaş civarı dümdüz olan saçlarım telefon teli gibi kıvrıldı. Bir de balık eti bir yaşama başladım. Yazları sporla kilo verdim, kışları aldım.Boyum beni kurtardı hep.
Sonra Amerika maceram başladı. Orada anormal büyük boy fast foodlarla beslendim.Özledim hamburger yedim, sevindim tatlı yedim. Ağladım kurabiye yedim. Hep yedim.
Blogcu Hopeandfaith iyi bilir orada aynı evi paylaştığımız için :) Ve havaalanında annem beni zor tanıdı. Gittiğimden neredeyse 20 kilo fazlamla geri döndüm. Yuvarlanarak.Bacağından şişirilmiş koyun gibiydin diyor şimdilerde...
Sadece bir eşofmana ve bir elbiyeye sığabiliyordum ki o elbiseyi saklıyorum. Bir kaç sene şişko patates gezdikten sonra bir diyetisyene gidiverdim. 6 ayda 20 kilo verdim. Sonra 4 sene bu kiloda kalmayı (+1,2 kiloyla) başardıktan sonra şimdi yaklaşık 5 kilo daha vererek hayatımın en ince haline adım atmış bulunuyorum.
Tabii kemiklerim iri olduğundan hiç bir zaman çok ince sıska tabir edilenler gibi olamayacağım. Ama bu halimden de oldukça memnunum. Ben en kilolu halimle bile kendimden mutluydum ya o ayrı mesele.
Bu yazının ana fikri: kilo vermek imkansız değildir.Yeter ki gerekli sabır ve irade gösterilsin...

http://zeya.blogcu.com/386414/

ps: Yukardaki hopeandfaith artık Ebruy

26 yorum:

laleninbahcesi dedi ki...

ya o kadar inanılmaz bir şey oldu ki. Bu gün eski yazımı ekledim,zeya da keşke o yazısını eklese dedim. Bir kaç gün önce senin ağzından daha ayrıntılısını dinlediğim halde. Annenin seni görünce söylediklerini de ilave etseydin keşke:)). Ama o yüz ifadenle olmalı tabii. İnşalah bu yazıyı Zuz okumaz . Yoksa ben pazartesi o diyetisyenin kapısında açarım gözümü. Öptüm seni ve özledim biliyomusun...

Adsız dedi ki...

seni hep takdir ettim ve edeceğim zeyacım...kolay değil kilo vermek...hele hele korumak...
ben gözleri çizdirdim...artık herşey daha net :)
sen lazer yaptırırken yanında ellerini tutacağım ve cesaretlendireceğim seni de.. :)
kocaman öptm iyi haftasonları
nurdan

Goksu dedi ki...

Havaalaninda annelerin seni taniyamadigini daha once de anlatmistin ama inan bu kadar buyuk bir fark beklemiyordum:)

Ozlemini, uzuntunu yemekle paylastigini cok iyi anliyorum, bir yilda aldigim uc kiloyu yeni yeni verebiliyorum cunku:)

Diyet konusundaki azmini ise cok takdir ediyorum.Ben hep seni ince taniyinca , toplu halin baska biri gibi geldi ama gulumsemen hic degismemiz , hep gusel:)

velinkam dedi ki...

yorumum bir yere gitti yaa:) İnanamıyorum bu kadar değişikliğe feci bir fark yaa...Bu durumu senden dinlemiştik biliyordum ama görünce başka çarptı yani :))

İradene hayran kaldım çok takdir ettim seni:)

Moonish (moonsun) dedi ki...

Harikasin Zeyam :)) Gercekten bayaa fark var :)) ama en guzeli her halinle kendinden mutlu olabilmek dedigin gibi :)) Sevgiler gonderiyorum sana :))

Unknown dedi ki...

Zeya süpersin süper!!Bende 3 sene önce ilaç kullanımına bağlı olarak 25 kilo almıştım çok acı:( Diyetisyen ile 15 kilo verdim, birkaç kiloda spor sayesinde verdim. Şu anda hala 6-7 klya yakın fazlam var(bence) Ama diyet yapmak bu ara zulüm gibi geliyor bana. Seni görünce gazı aldım bakalım:))

Unknown dedi ki...

Zeya süpersin süper!!Bende 3 sene önce ilaç kullanımına bağlı olarak 25 kilo almıştım çok acı:( Diyetisyen ile 15 kilo verdim, birkaç kiloda spor sayesinde verdim. Şu anda hala 6-7 klya yakın fazlam var(bence) Ama diyet yapmak bu ara zulüm gibi geliyor bana. Seni görünce gazı aldım bakalım:))

Cocukla Cocuk dedi ki...

Zeya , super. azminden dolayı kutluyoruz seni. Sen kararlı olmasaymışsın , diyetisyenin etkisi bu denli olmazdı. Herşey istemekle bitiyor. Eski yazıyı da bilmediğimizden bayağı şaşırdık fotoları görünce.

nergisce dedi ki...

bu süper bir basari, insallah bende bunu basara bilirim, benimde bi 10-15 kilo gibi fazlam var :S, seni yürekten kutluyourm sevgili zeya büyük bir basari...

ps: siteni kisa bir süre önce kesfethtim ve hala burdayim :)
sevgilerler

carpediem dedi ki...

Sevgili zeya,
azmini ve iradeni çok takdir ettim
benim arkadaşım da kilolu
gencecik,
ona yazını okutacağım
ve mümkün olursa da diyetisyenini de bulduracağım...
çok güzel görünüyorsun
unutmadan onu da söyleyeyim..

♥ Suzi ♥ dedi ki...

Ben seni hep böyle sarışın ve zayıf olarak düşünmüştüm.Çok şaşırdım,eski resmini görünce inanamadım.Valla bravo sana,bende biraz verebilsem keşke...tatlı sevince bu işler çooook zoooor...

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

Yuh!
Resmen yarı gitmiş be Zeyam.Harikasın.Vermek değilde korumak kısmı en zoru!Helal olsun!

Aşağıda eğlenceli yaız,fotolarıda toptan geçtim,iyi geldi.Anneciğinide geç:(oldu ama tebrik edeyim.

sunrise dedi ki...

Sitenizi tesadufen okumaya basladim ve ilk actigimda bu iki fotograftaki kisinin ayni olduguna inanmakta gucluk cektim dogrusu. Zaten biliyorsunuzdur ne iyi bir is yaptiginizi ama ben kilo verenleri hep iyi seyler soyleyerek yureklendirmek gerekir diye, tebrik etmek istedim yine de.
Bir de bu Amerika'ya gidenler ve kilo arasindaki baglanti nedir Allasen? Bu rahatlik mi, yemeklerdeki buyuk porsiyonlar mi, yoksa ozlem mi acaba bizi biz olmaktan cikaran sey? Sonra da boyle ugras dur iste, of of.. Darisi basima..
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Selam canım bu kadar kilolu olduğunu bilmiyordur bahçede hatırlarsan konuşmuştuk ben artıkkkk tombulumm :( nasıl verecem bu kiloları bilemiyorum derkennnnn senin yazını okuyunca işte dedimmm :) sevindim gelince Türkiye ye bende eski diyet listelerimi çıkarıp bende zayıflayacağım :) Seni çok öpüyorum Timsal Hanıma sevgilerimi ve saygılarımı iletirsende çok sevinirim....

Ben Ona Resmen Asigim dedi ki...

İnanamıyorum yaaa nasıl olabilir bu, ben seni en son gördüğümde zayıflıktan sararık bir kızdın. Bana bak fotoşop olmasın bu resim tombişlere umut olsun diye :D


Walla bravo bende şöyle 6 kilo filan versemde ne güzel olur, hazır senin bünye becerebiliyor ben yağ nakli yaptırsam sanada benim yerime versen diyom olur mu?

Esra :) - kadincablog.blogspot.com dedi ki...

kilo vermenle birlikte görünen o ki daha güvenli birinli olmuşsun (bunu yukarıdaki fotoğraflarına bakarak söylüyorum) sırf bunu düşünürsen bile belki kilo almaman daha kolay olabilir

Adsız dedi ki...

Valla Zeya kuşu pes dedim ilk resmi görünce. Nasıl olur ya bu azim helal olsun seninle gurur duydum :) Ah bende kilo alabilsem keşke :( Ancak kızıl saç da çok yakışıyormuş demesem çatlarım :) Bir ara yine kızıl olll!

zeya dedi ki...

Lale Abla;
Demek ki sen istedin diye koydum ben bu yazıyı :):) Ben de özledim...

Nurdan;
Nasıl gözlerin? Ben hala düşünme aşamasındayım :)

Nalan;
Fark çok büyük değil mi? Uzakta olunca insan kendini yemeğe veriyor :):) Öpüyorum
Ebrucuk;
Anlattığım kadar var di mi? Hafta içi konuşalım.

Moonsun;
Her halinle mutlu olmak mükemmel tabii ama ince olmak daha da güzel :):)

Sevgili Evrim;
Gazı verdim yaza kadar verirsin sen hepsini :):) Ben de bir spora başlasam keşke

Sevgili Çocuklaçocuk;
Teşekkürler…

Sevgili Nergisce;
Hoş geldin !! Sabırla ve sağlıklı beslenme ile herşey mümkün Yeter ki sen iste.

Sevgili Beyaz Gelincik;
Teşekkür ederim. Umarım arkadaşında kısa zamanda verir kilolarını :)

Sevgili Suzi;
Tatlı ben de çok seviyorum. Senin hiç bir şeyin yok valla :)

Sevgili Biyo;
Haklısın valla koruyacağım diye yapmadığım kalmıyor. Teşekkürler tebrik için…

Sevgili Sunrise;
Porsiyonlar büyüdükçe ben de büyüdüm vücut olarak. Bir de obezlerin arasında incecik kaldığımdan anlamadım kilo falan ben.

Sevgili Esra;
Orada olup da kilo almamak mümkün değil. Dönünce verirsin hepsini. Öpüyorum ben de.Annene Selamlar 

Sevgili; B.O.R.A (Baş harflerin Bora çıktığını fark etmemiştim ben )
Sizden sonra evrim geçirdim ben. Neyse ki özüme döndüm yine. Sakın bir daha bırakmayın beni :):):) Ne zaman geliyorsun caddeye? Senin hiç bir şeyin yok valla doğum sonrası kilo milo yok :):)

Sevgili Esra;
Ben hep güvenliydim valla. Pek cüssemin farkında değilmişim sanırım. Resimlere bakıp ben de şaşırıyorum. Haklısın valla tekrar almamak için bu resmi buzdolabına asayım :)

zeya dedi ki...

Eda;
Kızılın her tonunu cart kırmızıdan mandalinaya denedim. Bir daha döner miyim bilmiyorum. Tek denemediğim mavi siyah kaldı. Onu yapıp pamuk prenses olacağım :):)

Adsız dedi ki...

tebrikler canım
bu kadar kilo verebilmen irade meselesi bence
mutlu günler diliyorum

Adsız dedi ki...

merhaba acaba diyetisyeninize nasıl ulaşabilirim. fazla kilolarla muzdarip bir eşim var verdiğiniz kilo cok iyi ve bizimde 30 kilo vermemiz gerek. ulaşırsanız sevinirim
Hatice
www.elimkolum.com

Adsız dedi ki...

merhaba acaba diyetisyeninize nasıl ulaşabilirim. fazla kilolarla muzdarip bir eşim var verdiğiniz kilo cok iyi ve bizimde 30 kilo vermemiz gerek. ulaşırsanız sevinirim
Hatice
www.elimkolum.com

zeya dedi ki...

Merhaba Hatice;

Sevinç Hanım son gittiğim diyetisyen sağlıklı beslenme konusunda oldukça bilinçli. İnsan kendini diyette gibi hissetmeden kilo veriyor.
Erkekler genelde daha hızlı kilo veriyorlar. Bu yüzden eşin eğer isterse rahatlıkla verir kilolarını
Sevinç Hanım'ın yeri Nİşantaşında (Eskiden Anadolu yakasındaydı ama taşındı) http://www.sevincakdur.com/sevincakdur/ kendisine ulaşabilirsiniz.

Nane Şekeri dedi ki...

Selam Seni içtenlikle tebrik ediyorum darısı başıma :=)

zeya dedi ki...

Sevgili Nane şekeri;
Teşekkür ederim. Hoşgeldin :):):)

zeya dedi ki...

Sevgili Mavianne;
Teşekkürler.Hale iradeyle savaş devem ediyor, hiç bitmiyor :):)