30 Ocak 2008 Çarşamba

Okudum Yazdım

Yine okuma dönemindeyim. Okuduklarım birikti yazmazsam olmaz :)

Hayal Silgisi Cem Şancı
İşinizi bıraktığınız gün işe devam etmek isteyen bir ikiziniz çıksa ortaya ne yapardınız. Bu ikiz siz olduğunuzu iddia etse, arkadaşlarınızla, sevgilinizle işleri karıştırsa neler olur. Cem Şancı erkeklerin dünyasını anlatır hep kitaplarında. Bu kitabının konusu da ismi gibi oldukça ilginç

Söylenmemiş Şarkılar Canan Tan
Canan Tan'ın okuduğum 2. hikaye kitabı bu. Diğeri Çikolata Kaplı hüzünlerdi. İnsanın içine dokunan hikayeler var.

Yansımalar Nevşah Fidan
Nefesinizi değiştirin hayatınız değişsin. doğru nefes teknikleri ile vücudumuzdaki ve haatımızdaki tıkanıkların açılabileceği anlatılıyor bu kitapta. Bİr çok nefes alıştırması var. Oldukça ilginç.

Siyah Süt Elif Şafak
Elif Şafak'ın bütün kitaplarını aldım ama bir önyargı ile okumadım. Günlerce başucumda sürünüp sonra kütüphaneye gittiler. Siyah Süt okuduğum ilk kitabı. Elif Şafak bana içi karanlık geliyor. Nedenini bilmiyorum. Bu kitapta içimdeki koronun yalnız bende olmadığını anladım. Kadınların doğum sonrası yaşamına farklı bir bakışı var. İçinizdeki kadın tiplerini tanıyor musunuz? Ben Elif Şafak'ınkileri sevdim, belki gün gelir kendiminkilerin hepsiyle barışabilirim.

Rolkesen Millenia Black
2 Ayrı şehir, 2 mükemmel ev, 2 kadın, 3 kız çocuğu ve bir adam. Reginald 2 hafta bir evde bir karısıyla diğer 2 hafta başka evde başka çocuklarla diğer karısıyla yaşıyor. 2 ailenin birbirinden hiç haberi yok. Ama sonra... (Zuz ve Ebrucuk'a not: Bu kitabı okuduktan yaptıklarımı anlatmama gerek yok di mi:):):))

Sevdalım Hayat Zülfü Livanelli
Zülfü Livanelli'nin ilginç yaşam hikayesi.Desertwind'in tavsiyesi üzerine okudum. Bir dönem bir yaşam anlatılıyor. Oldukça ilginç bir hayat hikayesi ülkeden ülkeye yaşanan bir hayat. Bazı biografiler hep bana tek taraflılık hissi veriyor. Bu da onlardan biri.

Yaşama Yerleşmek Üstün dökmen
Üstün Dökmen'i anlatmaya gerek yok. Ben Tv programlarındansa kitaplarını okumayı daha çok seviyorum.

L'amore non fa per me (Aşk benim için değil) Federica Bosco
Aşkı peşinden farklı bir ülkeye giden ama hayatı iyice karışan bir yazarın hikayesi. İtalya'dan aldığım bu kitap tamamını okuduğum ilk İtalyanca roman olma özelliğini taşıyor. Kayıtlarıma geçsin istedim. Yazarın Türkçeye çevrilmiş kitapları var.

Şu anda okuduğum kitap:

Laleninbahçesinin hediyesi: İstanbul Seni Unutmadım. Selim İleri. İstanbul serisi kitaplarından daha önce okumuştum ve diğerlerini almak istemiştim. Ne istesem oluyor hissiyle bu kitap hediye geldi :) Ben eski İstanbul'u aslında hiç yaşamadığım ama annemden dinlediğim İstanbul'u özlüyorum. Tramvayla plaja gitmeyi, şık şık giyinip beyoğluna çıkmayı,hiç görmediğim Süreyya Plajını...

12 yorum:

Goksu dedi ki...

Ne cok kitap okumussun, hemde bu kadar sikisik zamanda , bravo valla.

Elif Safak okumayi biraktim, uc kitabini okuduktan sonra , gercekten kendimi karamsar hissediyorum onu okuduktan sonra.

Bir de Oktay Ihsan Anar'in Suskunlarindan 20 sayfa okudum ama sonra cok tasvirli geldi ki , eskiden cok sevdigim tasvirleri artik okuyamiyorum.

Adsız dedi ki...

gerçekten de zeyam ne güzel okuyup bizleri de bilgilendiriyorsun...umarım eskisi gibi okuyabilirim bende...zamansızlıktan pek okuyamıyorum...koşuşturmacam da var sana telefonda da belirttiğim gibi...en kısa zamanda uzuuuun bir post yazacağım...ayrıca kahve kaçamağı yapacağım sizin yakaya...senle,lale ablalı,zuzlu falan :)
mailini aldm...çok tşk.ler...
kocaman öptm zeyacm
nurdan

Adsız dedi ki...

Bende bu aralar S.S Baldwin'den Beden Uunutur Yürek Hatırlar'ı okuyorum. Şu blog olayları bizleri okumaktan alıkoymamalı. Sen de bende herşeye rağman okuyoruz demek bak sevindim şimdik :) Benim birde hastalığım var.Kitaplarda beğendiğim sözleri kurşun kalemle çizerim, hatta senesini ay gün yazarım kapağına.Var mı sende de bu tarz bir durum Zeyam?

laleninbahcesi dedi ki...

ay bende bi sürü kitap aldım. Yazıcam hepsini. Ama şu Arafı bir bitireyim. Elif Şafak başlamışken bitsin hepsi dedim. Bu ay okuduğum üçüncü kitabı. Senin kitaplarında da aklım kaldı şimdi. Rolkesen Millenia Black 'in kitabını hemen listeme aldım bile. Bi de yatağa giderken görmemişler gibi kitaplarımın hepsiyle gidiyorum. Ha size anlatmışmıydım , okurken kucağımda radyo duruyor bir de. Başka yerde çalmıyor yaw. Öptüm seni

Esra :) - kadincablog.blogspot.com dedi ki...

bana bir şeyler oldu okuyamıyorum ben bu ara :( çok üzgünüm bu yüzden.

zeya dedi ki...

Nalan;
Bence de bunalımı yansıtıyor Elif Şafak. Belki de başka türlü yazılmıyor. Karamsar demişken Perihan Maden'in son kitabı anne biz kimden kaçıyorduk'u okudun mu?

Nurdan;
Göz çizdirme olayından beni d ehaberdar et. Şimdiden geçmiş olsun. Taşlı gözlüklere hala gülüyorum. Öpüyorum...

Eda;
Ben kitaplara yazıp çizmeyi pek sevmem. Çünkü kitaplarımı benden sonra da birileri okusun isterim. Hatta arkadaşlarım arasında benim kütüphaneme üye olma esprisi bile vardır. Kendim altı çizili kitap okumayı sevmediğim için de çizmem altlarını. aslında altı çizili kitabı 2. kez okuyup nelerden etkilenmişsin görmek güzel bir şey :):)

Lale Abla;

Benim başucumda bir kitap kulesi vardır. Bir gün üzeirme devrilecek uyurken bekliyorum. O ara okuduğum kitaplar orada kule olur çok birikince kütüphaneye kaldırılır.

zeya dedi ki...

Esra;

İnsanın beyninin dolu olduğu böyle dönemler oluyor ama sonra kendiliğinden geçiyor.Merak etme :)

Adsız dedi ki...

tÜM KİTAPLARINDA AKLIM KALDI,
sİYAH SÜT VE SEVDALIM HAYAT BAŞUCUMDAKİ KİTAPLAR ŞU ANDA,
BEN DE ÇİZEREK OKUYANLARDANIM
Rolkesen bana bir filmi anımsattı,
hayal silgisini merak ettim
üstün dökmeni ise izlemek güzel
Lalenin hikayesi kitabı da almak isterim İstanbul'a aşığım :))
sevgielr sana iyi haftasonları diliyorum

Ebru dedi ki...

Ayyy benim canım şu anda anormal derecede kitap okumak istedi. Şimdi işyerinde yanımda herşey seninle başlar var. kişisel gelişim tabi ki...
ama ben de artık uzuuun saatler kitap okumak istiyorum süpersin zeya yaaa:))

opuyorum

zeya dedi ki...

Ebru;
Bu ara akşmaları kitaba verdim kendii eve kaçta gelirsem geleyim en az 1 saat okuyorum. Sabahları nasıl kalkıyorum sorma :)

Cocukla Cocuk dedi ki...

Okuma hızına hayran oldum valla, okumuyor değilim ama biraz zaman alıyor bitirmem, şimdi ayda kaç kitap okurum'a girmeyeyim, utanırım .
Rolkesen Millenia Black ve Hayat silgisi benim için yeni kitap saıyılır, italyancayı saymıyorum. Okumak isterim her ikisini de.

velinkam dedi ki...

Bu yazıyı atlamışım nasıl olduysa :) kitabın konnusunu okureken Allah dedim zaten zeya uyumamıştır bunu okurken kesin :))
Ben de de okuyacak kitap kalmamıştı iyi oldu bu liste ama ruh halim bunlara uygun mu bu ara onu bilemiyorum :))

öptüümm.....