3 Ocak 2008 Perşembe

Kar Tatili

Sabah işe giderken kuş başı yağan kar beni çok mutlu etti. Geçen sene ılıman bir kış geçirdik ya ben kar tatili kavramını unutmuşum. bayram yılbaşı tatili bitti diye derin derin düşünürken hatırladım yaşasıın dedim.
Kar tatilini kendim için istemiyorum ben iş konusunda pek şanslı olduğumdan arada sırada kaçamak yapma lüksüne sahibim ama çevremdekiler pek bir ciddi çalışıyor. Sayılı günleri falan var. Tatilin keyfi çevremde birileri olunca çıkıyor ama .Bende onlar için kar tatili istiyorum. Hafta içi Vedat evde olsun, Denizle sabah kahvesine buluşalım öğlen Ebruya gidip Mirayı mıncıklayalım falan istiyorum.
Bazı sabahlar bugün işe gitmesem diye uyanıp daha öğlen olmadan kendimi evden işe atar buluyorum valla deli değilim bizim iş yeri çok eğelenceli. Her türlü okula sonrasında işe kusa kusa (kelime anlamıyla) giden ben başka yerde çalışamazdım zaten.
Okul zamanı her akşam okulu bırakıp ev kızı olacağım diye, sonrasındaki iş tecrübelerinde yarın istifa edip eve geleceğim şeklinde annemin başının etini yemişliğim vardır. Bu yüzden neredeyse 6 senedir koşarak işe gitmemde iş arkadaşlarımın payı büyük. Bir de 5o kuruş atınca çakıl çikolata veren makina var onu unutmamak lazım.

ps: Hafta sonu annemin konferansı için Bursa'ya gidiyoruz. 2008'i seyahat yılı ilan etmiştim ya ben işte ilk haftadan başlıyorum.
ps2: 9 Aralık itibarıyla yorumlara cevap yazmaya başladım çünkü diğer yapanları gördükçe pek özeniyordum. Hani farketmediyseniz boşa gitmesin yorumlarım diye yazayım dedim :)

12 yorum:

Zeynep dedi ki...

Zeya,

2008 resmi tatiller konusunda çok bereketli :) Özellikle bayramlar haftasonu ile birleştirilince süreleri bir haftayı buluyor :)

Haftasonu için iyi yolculuklar...

Sevgilerimle

laleninbahcesi dedi ki...

hehehe tatil konusunda bizde Nazlı çok şanslı. Çünkü tatil manyağı olan bir işi var. Bir azınlık okulunda öğretmen . Ve onların o kadar çok dini bayramı var ki. Yorumlarını takip ediyorum.Bursa dönüşü buluşalım. Ama senin işinin olmadığı bir cumartesi, öğleden sonra olsun bence.Şu anda perdelerim bile açık yağan karı seyrediyorum. Öptüm

Adsız dedi ki...

Ay anneciğine bol şans kuzu bomba gibi geçsin emi :) Çikolata makinası da çok iyiymiş :) Yorumlarıda dert etme şeker sen biz senin ne kadar yoğun olduğunu biliyoruz zaten. Anneciğine Vedat eniştemize selam. Bursa'dan kar getir bol olsun sulu istemiyoruzzz :) Muck

zeya dedi ki...

Sevgili Zeynep;
Ne güzel bir haber bu. 2008'de bol bol gezebileceğiz demek.

Lale Abla;
Mail attım bir Cumartesi planı ile ilgili :)Öğretmenlerin tatillerini hep sevmişimdir :):)

Sevgili Eda;
Valla annem hafta da 4 konferans falan verdiği için normal yaşam halini aldı bu durum. Gel sen sana çikolata makinesinden çakıl çikolata ısmarlayayım :):)

Goksu dedi ki...

Hihii:)Simdi farkettim ki yorum yerlerini karistirmisim, bir alta yazmisim yorumumu.Bir daha yazayim istedim:)

Icimdeki yolculuk kitaplarini bende cok seviyorum, hatta firsatin olursa bir gun Beyoglundaki Park'a ugra.Bakalim sen nasil hissedeceksin?

Ust beni bayiltiyorum , Guney Afrika konusunda ama , reiki masteri oldugumdan beri ogrendigim bilgiler ve aldigim enerji 'Guney Afrika'ya degil, hayata odaklan' diyor...Hayirlisi...

Bursa'ya gidince fotograf cek, her hissettigini yaz, bekliyoruz:)

Ebru Oğuş dedi ki...

biz izmirliler kar tatili nedir bilmeyiz, daha doğrusu öyle sağa sola gitmezsek eğer kar nedir bilmeyiz.. geçemlerde oğlanlar sanırım okulda duymuşlar, "anne ittanbuyda kay yayomuş bij de oyaya gideliiim" diye söyleniyorlardı:-) sabredin dedim, yakında taşınınca "biyerlere" bol bol karla oynayacaksınız...
aah ah, kar için değse bari:-))
size karın keyfini güzelce çıkarmalar ve de iyi yolculuklar, bizeyse şimdilik sadece özenmeler..
öpüldünüs..

Sebnem'den dedi ki...

yorum yazdığını fark edince zaten bir önceki yazında 2 comment bıraktım sana...böyle daha keyifli yaz devamlı yorum..
sana iyi yolculuklar..vaktın olursa bursa kapalı çarşıda aynalı çarşı diye bir bölüm var..en dipte sağda minik bir dükkan var,çeşit çeşit el baskısı örtüler,yemeniler,oyalar,antika parçalar,kemerler...süpper bir yer uğra derim..bir de donmazsan koza han da otur güzel bir türk kahvesi iç...

Moonish (moonsun) dedi ki...

Ben de istiyoruuuum :)
Kar tatili, yaz tatili, kosa kosa gidecegim bir is,cikolata makinesi, yorumlarima cevappp... :P
Ben her seyi istiyorum Zeyam sen bana bakma :))

zeya dedi ki...

Nalan; bu hafta içi sana mail atacağım bu kitapla ilgili :):)
şaşırıyorum bu aralar ben hep ...

Ebru;
Gelin İstanbula kar topu oynamaya. Dün Latin Amerikan bir arkadaşım hayatında ilk defa kar gördü, çok değişik bir şey :)
Nereye taşınıyorsunuz? İstanbul'a mı yoksa??

Şebnem
programımız çok dolu ama vakit bulursam kaçacağım, teşekürleer.
hatta bunu okuduktan sonra vakit yaratacağım.Pazar açık mıdır acaba???

Moonsun;
kitapçımıza bir çikolata makinesi koyduk mu sırayla da yaz tatili kar tatili yaptık mı bu iş tamam zaten koşarak gideriz biz oraya. Hem tüm yorumlarına da cevap veririm :):):)

Cocukla Cocuk dedi ki...

Kar hepimizi mutlu etti, biz de bugun bekledik kar tatili ama olmadı, kar a rağmen çok yumuşak ve güzel de bir hava vardı..hazır başlamışken yağmaya biraz daha devam etse:))

Cocukla Cocuk dedi ki...

Kar hepimizi mutlu etti, biz de bugun bekledik kar tatili ama olmadı, kar a rağmen çok yumuşak ve güzel de bir hava vardı..hazır başlamışken yağmaya biraz daha devam etse:))

Aynur dedi ki...

Merhaba arkadaslar bu gün saat 14.00 te Türkiye saati ile 15.00 te AYYA Bayan blogcular kahvesinin acilisi var.Tüm blogcu arkadaslari davet ediyoruz,buyursunlar. Aynur Yaren

www.ayyachat.blogspot.com