18 Ocak 2008 Cuma

Hafta Sonu

Hafta sonu gezme zamanıdır. Oradan oraya sürterken buralar boş kalır. Laleninbahçesinin önerisiyle Cumartesi günleri eski yazıları koymaya karar verdik. Böylece Blogcudaki yazılar da buraya taşınacak yavaş yavaş. Hem de birbirimizi tanırken aradaki boşluklar dolacak... İşte eskilerden okul macerelarım. Bu hafta sonu İlkokul arkadaşlarımla buluşacağım günün anlamına uysun istedim.

Anne çok hastayım bugün okula gitmesem? (30.12/2005)

Küçükken okula gitmeyi hiç sevmezdim.Ben okuldayken evde yaşanan tüm olayları kaçırdığım için aklım hep evde kalırdı.Bu yüzden her sabah kusa kusa ve ağlaya ağlaya annemin zoruyla okula giderdim.Her sabah hasta taklidi yapmamdan bunalan annem insanlar çok hasta olduklarında saçlarının ucu ağrır eğer saçlarının ucu ağrıyorsa okula gidemezsin demişti bir gün.Sonrada ben saçlarımın ucu ağrıyor diye ağladıkça beni okula yollamıştı.

Bizim ev çok eğelenceliydi.Tek katlı evimizin bahçesi tenis klubüydü.2 abim benden oldukça büyük oldukları için okul hayatlarını bitirmiş klüpte çalışırlardı.Ben sabahları kara kuru pis siyah önlüğü giyip,yumurta kokan sınıfa girdiğimde evde kahvaltı keyfi başlardı.Ya da ben öyle hayal ederdim.Hava sıcak ise bahçede demir masada hava soğuk ise mutfakta yuvarlak sarı masada kurulurdu kahvaltı sofrası.Bense okulda sıramın mavi pötikare örtüsüne alnımı dayar evde olmayı hayal ederdim. Beslenme saatinde çubuk krakerimi üçgen karper peynire batıra batıra yerdim.

Okuldan eve döndüğümde önlüğü bir tarafa sanki bir daha hiç kullanmayacakmışım gibi atar koşarak bahçeye çıkardım. Hava kararmadan eve dönmezdim.Hava kararınca ödevlerin ağırlığı üzerime çöker zorla oturur ama ödevlerimi mutlaka yapardım.

Akşam yemeğinde ev oldukça kalabalık olurdu.Annem masaya gelen olur diye 2-3 tabak fazla koyardı.Mutlaka da gelen olurdu zaten. Yemekten sonra Çaykiko diyerek çay içilirdi. Sonra da benim yatma yani evdeki eğelenceden bir kez daha koparılma faslıma gelirdi sıra. sinir içinde evin içinden gelen sesleri dinleyerek uyurdum.Sabah akşamdan kalan evin izlerine baktıkça saçlarımın ucu daha çok ağrır hıçkıra hıçkıra ağlardım ama annem beni yinede okula yollardı.

7 yorum:

Cocukla Cocuk dedi ki...

2005 ten beri yazınca eski yazılar bayağı fazldır, biz 1 yılımızı dolduralım da katılalım sonra aranıza.
ben ilkokulu hem iyi anarım, saatinde yatar, kalkar gidredim. üzüldüm Zeya'cım ilkokul günlerine, dün yazdığın çocukluğa açılan telefon yazısı ile de alakalı olmuş

laleninbahcesi dedi ki...

valla , bu eski yazı işi ne kadar iyi oldu Zeyacım. Bu yazıyı kaçırsam çok üzülürdüm. Ama inşalah hiç bir çocuk okumaz. Saçlarının ucu ağrıyan çocuklar yüzünden, sağlık bakanlığı alrma geçebilir. Ama seni ihbar etmeyiz hiç bir zaman:)). Öptüm seni.
Not. evet hafta sonu gezme demek. Ben yarın Beyoğlu yollarına düşeceğim erkenden. Dönüş saatimi bilemiyorum. Sen tanık oldun buna:))

Goksu dedi ki...

Ay senin yerinde olsam bende okula gitmezdim kesin.Herkes eglenirken uyumak ya da okulda olmak ...bunu insan haklari dernegine sikayet etsek mi acaba...:))

Ama bir sey soyleyim mi, ben bir daha okula gitmem:)

Moonish (moonsun) dedi ki...

Zeyam yaff, ben nasil bir cocukmusum ki , hasta olsam da okula gidecem diye tutururdum, annem olmaz hastasin ben ogretmenini ararim derdi, ama ben kalkip okul onlugumu coktan giymis olurdum :P

velinkam dedi ki...

Ben de hala vardır o durum :) Ev kalabalık olduğu zaman ben de okula gitmek istemezdim ama benim okula gitmek istemediğim zamanlar taa üniversite zamanı olduğu için bir yerimin ağrımasına gerek kalmazdı :)) Sonra işe başlayınca öyle zamanlarda işe gitmek istemedim :))
Öptümmm....

zeya dedi ki...

Sevgili Çocuklaçocuk;
İlk okulu güzel hatırlaman ne güzel :):)

Sevgili Lale Abla;
Nasıldı Beyoglu?
Saç ucu ağrısını cidden çekerdim ben ama kimse inanmaz neyse :):)

Sevgili Desertwind
Ben de sanırım kolay kolay okula gitmem ama bazen master yapma isteği geliyor ama daha isteği içimi sıkabiliyor :)

Sevgili moonsun;
Sana inanmıyorum. Örnek öğrenciymişsin sen valla :)

Sevgili Ebru;
Şimdi benim iş yerim o kadar eğelenceli ki gitmesem aklım kalıyor :):):)
Yoksa çok haklısın valla :):)

carpediem dedi ki...

Bayıldım bu yazıya Zeya.Lale okuyun deyince gelip okudum ve ...
çocukluğum o kadar uzak geliyor ki...hatırlamam lazım .sevdim bu yazıyı,teşekkürler...