22 Ocak 2008 Salı

Bağdat Caddesi ve Tabelalar

Belediyeden gelen yazı üzerine Bağdat Caddesindeki dükkanlar hariç tüm tabelalar kaldırıldı. Belediye görevlileri sadece cam üzerine yazıya izin verdiklerini söylediler. Şu ara herkes kendi çözümünü üretmekle meşgul. Çünkü tabelasız ancak telepati yoluyla müşterilere biz 2. kattayız mesajı ulaştırılabilinir.
Cadde de yürürken kafanızı kaldırın cam yazılarını,tabelayı içeriye asanları, cama projektör ile görüntü yansıtanları, camını tümden kaplayanları görebilirsiniz.
Belediyenin bu uygulaması görüntü kirliliğine karşıydı. Çok da haklılardı çünkü her apartman hatta her daire başka bir renkteydi. Ancak tabelaları toptan kaldırmak bunu çözmedi. Çünkü şimdi herkes kendi çözümünü yarattı ve yine ortaya karmakarışık bir görüntü çıktı.
İş yerlerine tabela indirtmek pek hoş bir uygulama değil. Cadde üzerindeki kiralar ara sokaklara göre fazla ancak tabelalar kalktıktan sonra cadde üzerinde olmanın bir artısı kalmayacak. Ev camından ayırtedilemeyen iş yeri potensiyel müşteriler tarafından bilinmeyecek. Bir de bu uygulamadan haberdar olmayan müşteriler için tabelanın kaldırılması tam bir güvensizlik unsuru olacak. Dışarıdan ne olduğu belli olmayan bir yere ne kadar güvenebilirsiniz?
İstiklal Caddesinde tabela kirliliği aynı tip ve aynı boy tabelalarla çözülmüşü yıllar önce. Bence şık da olmuştu. İstiklal'de üst katları bilmiyorum yalnız onu Laleninbahçesine sormak lazım :):)
Çalıştığım ofis cadde üzerinde olduğu için tüm aşamaları birebir yaşadık. Geçtiğimiz hafta masamın yanındaki siyah cam yerine şeffaf cam takıldı. Her yer pırıl pırıl aydınlık oldu. Vedat'ın deyimiyle sarı kafam her yerden görünür oldu. Bu değişikliği sevdim ben şimdilik ...

10 yorum:

laleninbahcesi dedi ki...

İstiklalde de ikinci katlar ışıkla camda yazılı. Bağdat caddesinin o halini merak ettim. Biz de oraya Nazlı bakar. Hafta da en az üç gece arkadaşlarıyla orada. Ama durumdan haberdar olmayan müşterinin güven duygusu açısından haklısın. Mesela bizim apt de biri zilden ismini almış. Acaba ne var dedik. Yani kim merak etmez. Ama sonunda her şeye alışılıyor biliyomusun.Görüşmek üzere

Adsız dedi ki...

Amanın bak sen Pazar caddedeydik demek bugün oldu. Ee iyide olmuş çöplük olmaz en azından. Taksim'de altın yazı uygulaması var bildiğim kadarı ile. Lale abla daha iyi bilir tabii :) Desene artık geçerken taş atmamıza gerek kalmadan civcivimizi göreceğiz.!

zeya dedi ki...

Sevgili Lale Abla;
Ben d emerak ederdim zilden ismini alsa biri :) Benim zil maceramı buluşunca anlatayım :):):)

Sevgili Eda;
Sen aşağıdan bağır ben çıkarım cama :):):)

Goksu dedi ki...

Dusundum cozum ne olabilir diye bilemedim valla.Avrupada ama bu kadar tabela gormedim , onlar naapiyor acaba?O guzeli gelinlikcilerdir , nisantasindaki, cocuklugumdan beri pek severim gelinlikci vitrinlerina bakmaya:)

Moonish (moonsun) dedi ki...

Tabelalarin kalkmasi guzel olacak gorunum acisindan ama dedigin gibi Zeyam esnafa zarari dokunabilir bu durumun... Zaten o tablelalardan da boyutuna gore vergi aliyorlardi... simdi esnafin isi zor gibi gorunuyor:(( Insallah guzel bir cozum bulurlar bu duruma...

Ben Ona Resmen Asigim dedi ki...

Zeyaaa, ben senin o şeker çizmelerine bayıldım. Bende istiyorum :)

zeya dedi ki...

Sevgili Desertwind;
Ben d ehiç düşünmedim yurtdışında ne yaptıklarını :) Gelinlikçiler mi benim hiç aklıma gelmez :)

Sevgili Moonsun;
Umarım en kısa zamanda güzel bir çözüm bulunur.

Sevgili Ben ona resmen aşığım;
Gel caddeye sana da alalım :):)

Tanya's dedi ki...

Zeyacım ya..can sıkıcı bir durum..benim sevgilinin de tabelası kaldırıldı..herkes kapandı zannedip arıyor şimdi..üstelikte belediye alıp götürmüş tabelaları..benim ofiste caddede ama allahtan tabela yok..

Senin ışıldaman iyi olmuş tabi hehe

Ebru dedi ki...

Ben de caddenin son ahlini görünce yani camlarda yazılar filan pek de anlamlı gelmedi. Aynı boy tabela hatta küçük boyutlarda olanları belki tercih edilebilir. Tabela olayı yasaklanamaz bence esnaf tabelasız nasıl esnaf olur bilinmez...

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

Tabela yerine tükan camlarına fosfor renkli yapışkan yeter diyorum ben.

Sarı kafan gözükür olmuş ama siyah daha rahat değil miydi be Zeyam.
Şimdi ne burnunu karıştırabilirsin nede koltuktan yana kaykılıp osurabilirsin?
Sıkıcı bi durum ben
Süs bebeği gibi durup dur sarı kafam.Pıfffff